Home » D:News » Space X a lansat, cu succes, un satelit SECRET al Statelor Unite ale Americii

Space X a lansat, cu succes, un satelit SECRET al Statelor Unite ale Americii

Publicat: 03.05.2017
De pe platforma de lansare a Kennedy Space Center, compania Space X a lansat o rachetă Falcon 9 ataşată unui satelit clasificat deţinut de către National Reconnaissance Office (NRO), agenţie a guvernului Statelor Unite ale Americii.

La 2 minute şi 25 de secunde de la lansare, prima parte a rachetei s-a separat de partea a doua, ce conţinea încărcătura deţinută de NRO, informează IFL Science. La 9 minute de la lansare, baza rachetei a reuşit să aterizeze, în siguranţă, pe platforma din Cape Canaveral. 

Space X nu a furnizat mai multe informaţii în legătură cu satelitul sau orbita sa din cauza clientului cu care au colaborat. NRO utilizează sateliţi pentru a furniza informaţii pentru politicieni, serviciile militare şi agenţiile civile. Sateliţii trimişi anterior în spaţiu au fost utilizaţi pentru monitorizarea distrugerilor realizate de dezastrele naturale sau urmărirea terorismului şi a organizaţiilor criminale. 

Racheta a fost programată pentru lansare sâmbătă (30 aprilie), dar a fost reprogramată în ultimul moment din cauza unei erori. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase