Home » D:News » Florence, asteroidul uriaş care a trecut recent prin apropierea Pământului, are propriile sale Luni

Florence, asteroidul uriaş care a trecut recent prin apropierea Pământului, are propriile sale Luni

Publicat: 08.09.2017
Recent, asteroidul Florence a zburat pe lângă Pământ la o distanţă de 7 milioane de kilometri. NASA a catalogat asteroidul ca fiind cel mai mare aflat la o distanţă atât de mică de Pământ.

Mărimea asteroidul este atât de impresionantă încât are propriile sale Luni de dimensiuni reduse, conform imaginilor radar obţinute de NASA, informează Science Alert. 

”Deşi mulţi asteroizi au trecut mult mai aproape de Pământ decât Florence, acesta este cel mai mare asteroid detectat de NASA de la începerea programului de observare a asteroizilor apropiaţi de Pământ,” a declarat Paul Chodas, manager al Center for Near-Earth Object Studies. 

Credit: JPL-NASA Center for Near Earth Studies

Florence are un diametru de 4,4 kilometri, Lunile descoperite în jurul său sunt într-adevăr mici (au un diametru cuprins între 100-300 de metri) şi realizează o orbită completă în opt ore. Conform cercetătorilor NASA nu este neobişnuit ca un asteroid să aibă Luni. Aproximativ 60 de asteroizi detectaţi de NASA au cel puţin o Lună. 

Însă asteroizii tripli, precum Florence sunt mult mai rari, acesta este al treilea asteroid triplu observat până în prezent de către astronomi. Primul asteroid triplu a fost observat în 1994, Lunile sale fiind descoperite în 2009, iar al doilea în 2001, Lunile fiind observate 2008. Însă niciunul dintre acestea nu a zburat la o distanţă la fel de mică precum cea a asteroidului Florence. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase