Home » D:News » Tot ce trebuie să ştii despre radiografiile dentare

Tot ce trebuie să ştii despre radiografiile dentare

Tot ce trebuie să ştii despre radiografiile dentare
Publicat: 18.09.2017
Radiografia dentară este un element important în stabilirea anumitor diagnostice sau în stabilirea planului de tratament deoarece arată medicului mult mai multe detalii care sunt imposibil de observat cu ochiul liber.

 Ce este radiografia dentară

Radiografia dentară este o imagine, înregistrată pe film fotografic special, a întregii danturi sau, după caz, a unui singur dinte. Aceasta permit detectarea şi evaluarea unor afecţiuni ascunse ale dinţilor care nu se pot vedea cu ochiul liber.

Pe film se pot observa cu claritate cariile interdentare, dinţii care nu au erupt, poziţia rădăcinilor, problemele apărute în interiorul dinţilor sau sub marginea gingivală şi dezvoltări anormale ale dinţilor.

Radiografia dentară este necesară mai ales în cazul implanturilor dentare, aplicării coroanelor, faţetelor şi aparatului dentar.
Tipuri de radiografii dentare frecvent folosite

În funcţie de suprafaţa acoperită, radiografia dentară se poate clasifica în radiografie panoramică şi radiografie retroalveolară periapicală.

Radiografia retroalveolară evidenţiază doi sau trei dinţi alăturaţi, putând fi observate în detaliu atât rădăcinile, cât şi coroanele dentare, în timp ce radiografia panoramică oferă o imagine de ansamblu a ambelor arcade dentare.

Citeşte continuarea în CSID.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase