Home » D:News » Uraganul Maria face ravagii în zona Mării Caraibilor

Uraganul Maria face ravagii în zona Mării Caraibilor

Publicat: 21.09.2017
Cel puţin nouă persoane şi-au pierdut viaţa după ce Uraganul Maria a devastat mai multe insule din Marea Caraibilor, cele mai afectate fiind Dominica, Guadelupa şi Puerto Rico, informează agenţia de ştiri Dpa.
Chiar înainte de a atinge Puerto Rico, uraganul Maria a fost retrogradat în clasa uraganelor de categoria a patra, al doilea cel mai puternic nivel de intensitate pe scara Saffir-Simpson, scrie Mediafax.
 
Initial, uraganul a lovit oraşul Yabucoa şi a distrus două radare ale Serviciului Naţional de Meteorologie.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Ricardo Rossello Nevares, guvernatorul teritoriului american Puerto Rico, a anunţat că mii de portoricani s-au îndreptat către adăposturi.

Uraganul a provocat aici „viituri catastrofale”, cursurile de apă ieşind din matcă, se afirmă într-un comunicat al agenţiei.
 
Ricardo Rossello Nevares a cerut preşedintelui Donald Trump să declare insula ca zonă de dezastru.
 
Intemperiile au avariat grav reţeaua electrică a teritoriului Puerto Rico, astfel că alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în aproape întreaga insula.
 
Înainte de a ajunge deasupra insulei Puerto Rico, uraganul a devastat mai multe insule din estul Mării Caraibilor, producând pagube materiale uriaşe şi mai multe victime.
 
Până în acest moment, autorităţile locale au transmis că cel puţin şapte persoane au murit în Dominica, o persoană a decedat în teritoriul francez Guadelupa, iar o alta în Puerto Rico.
 
Centrul Naţional pentru Uragane din SUA a anunţat că furtuna tropicală a trecut în diagonală peste insula Puerto Rico şi se îndreaptă spre nord-vest, producând intemperii în zona Republicii Dominicane.
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase