Home » D:News » Un producător de muzică important din Statele Unite susţine că Michael Jackson i-a plagiat mai multe cântece

Un producător de muzică important din Statele Unite susţine că Michael Jackson i-a plagiat mai multe cântece

Un producător de muzică important din Statele Unite susţine că Michael Jackson i-a plagiat mai multe cântece
Publicat: 11.02.2018
Producătorul muzical american Quincy Jones a declarat, într-un interviu, că Michael Jackson a plagiat mai multe piese ale sale, că era "avid" şi "machiavelic", transmite AFP.

Quincy Jones a produs mai multe hituri ale lui Michael Jackson, dar, spune acesta, „regele muzicii pop” i-a plagiat mai multe piese, scrie Mediafax.

„Urăsc să fac public acest lucru, dar Michael a furat mult. A furat multe cântece”, a spus Jones într-un interviu publicat de site-ul cultural vulture.com, al publicaţiei The New York Times.

„Notele nu mint, omule. Era machiavelic”, a spus producătorul în vârstă de 84 de ani.

El a dat ca exemplu concret „Billie Jean”, un hit de pe albumul „Thriller”, cel mai bine vândut material discografic al tuturor timpurilor, pe care chiar el l-a produs.

Jones spune că sunt similarităţi între acest hit şi piesa Donnei Summer „State of Independence”, care a fost produsă tot de Jones şi lansată cu câteva luni mai devreme, în 1982.

Puţini ascultători ar asocia cele două cântece, dar ambele încep cu şi includ acorduri de bass neobişnuit de lungi.

Jones a mai spus că Jackson era foarte „avid” şi că ar fi trebuit să facă publică contribuţia clăparului Greg Phillinganes la piesa „Don’t Stop ‘Til You Get Enough”.

Producătorul a declarat că îi pare rău de problemele personale cu care s-a confruntat Jackson, adăugând că şi-a exprimat îngrijorarea privind operaţiile estetice ale cântăreţului şi că este de părere că acesta avea o imagine despre sine proastă din cauza abuzurilor la care a fost supus de tatăl său, Joe Jackson.

Deşi este cel mai bine cunoscut în calitate de producător muzical al unor albume de succes lansate de Michael Jackson – „Off the Wall”, „Thriller” şi „Bad” -, Quincy Jones a avut o carieră uluitoare în industria muzicală, care s-a întins pe durata a peste şase decenii.

Quincy Jones deţine recordul de nominalizări la premiile Grammy – 79 -, din care a câştigat 27 de trofee. Artistul a primit şi un trofeu onorific – Grammy Legend Award -, în anul 1991.

Quincy Jones se află la egalitate cu Alison Krauss pe locul al doilea în topul artiştilor care au câştigat cele mai multe trofee în istoria premiilor Grammy. Pe primul loc se află Georg Solti, un celebru dirijor britanic de origine maghiară, cu 31 de trofee.

Quincy Jones a fost inclus şi în Rock and Roll Hall of Fame, în 2013.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, în perioada în care artistul american se afla la Los Angeles şi efectua repetiţii intense pentru ultimul său turneu din carieră, intitulat „This Is It Tour”, care ar fi trebuit să debuteze în iulie 2009, la Londra.

Medicul personal al cântăreţului, Conrad Murray, a fost găsit vinovat de omucidere involuntară şi a fost condamnat la patru ani de închisoare. El a fost eliberat în octombrie 2013, după ce a petrecut aproape doi ani în închisoare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase