Home » Istorie » Neanderthalienii au rezistat timp de 300.000 de ani deoarece puteau ”simţi compasiune şi se ajutau între ei”

Neanderthalienii au rezistat timp de 300.000 de ani deoarece puteau ”simţi compasiune şi se ajutau între ei”

Neanderthalienii au rezistat timp de 300.000 de ani deoarece puteau ”simţi compasiune şi se ajutau între ei”
Publicat: 16.03.2018
În ciuda reputaţiei de oamenii ai cavernelor, neanderthalienii au supravieţuit aproape 300.000 de ani datorită compasiunii, susţin specialiştii.

În cadrul unui studiu în care cercetătorii au analizat rămăşiţele neanderthalienilor s-a descoperit că cei ce erau răniţi sau bolnavi primeau îngrijre de la semenii lor. ”Neanderthalienii nu se gândeau la faptul că eforturile lor vor fi răsplătite. Ei oferau ajutor celor dragi atunci când aceştia sufereau,” a declarat dr. Penny Spikins, din cadrul Universităţii York. 

Mail Online notează că studiul schimbă modul în care erau consideraţii Neanderthalienii care au ocupat Europa şi Asia în urmă cu 300.000 de ani. Ei sunt consideraţi primii artişti ai omenirii, davadă fiind picturile rupestre descoperite în peşterile în care au trăit.  Însă, anterior, se credea că aceste picturi ar fi fost create de către strămoşii omului modern, Homo sapiens. În urma cercetărilor s-a dovedit că desenele au fost realizate în urmă cu 64.000 de ani, cu 20.000 de ani înainte de apariţia primilor oameni în Europa. 

În urma analizării rămăşiţelor unui bărbat cu o vârstă cuprinsă între 25-40, în momentul morţii specialiştii au descoperit că suferea de mai multe boli, inclusiv una degenerativă a coloanei vertebrale şi umerilor. Deşi în ultimele 12 luni ale vieţii probabil că bărbatul nu putea să mai contribuie la grupul din care făcea parte. Chiar şi aşa, autorii studiului susţin că el a rămas parte din grup deoarece corpul său ar fi fost îngropat cu grijă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următorele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase