Home » D:News » Maşina autonomă Uber ce a ucis o femeie din Arizona ar fi ”decis” că nu este cazul să oprească

Maşina autonomă Uber ce a ucis o femeie din Arizona ar fi ”decis” că nu este cazul să oprească

Publicat: 10.05.2018
Atunci când o maşină autonomă a omorât o femeie de 49 de ani din Arizona întrebări precum ''Cine este vinovat în acest caz?'' au început să apară tot mai des.

În prezent, un raport realizat de publicaţia The Information ne-ar putea oferi răspunsul. Software-ul autovehiculului a ”decis” să ignore obiectul din faţa sa, fapt ce a dus la producerea accidentului. Conform Futurism, atunci când a detectat femeia, maşina a luat decizia că ”nu este necesar să reacţioneze imediat”.

Pentru a nu mai lua în considerare micile ameninţări, precum o bucată de carton, unul dintre senzorii software-ului maşinii a fost setat la un nivel ”redus” încât nici măcar o femeie cu o bicicletă lângă ea nu a declanşat un răspuns imediat. 

În cadrul unei declaraţii oficiale, Uber a refuzat să ofere informaţii despre specificaţii. Însă în cazul în care acuzaţiile se vor dovedi reale,  aceasta ar putea fi o veste tristă pentru industrie. Conform New York Times, compania a decis să reducă numărul senzorilor de siguranţă de la şapte la un singur senzor amplasat pe acoperişul maşinii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase