Home » D:News » O balenă creată din 5 tone de deşuri a fost expusă în Bruges

O balenă creată din 5 tone de deşuri a fost expusă în Bruges

O balenă creată din 5 tone de deşuri a fost expusă în Bruges
Publicat: 30.06.2018
Imaginată de firma de arhitectură Studiocka, o balenă fabricată din 5 tone de plastic scoate în evidenţă pericolele deşeurilor de plastic care poluează mările şi oceanele. Până în 2050, în oceane va exista atâta plastic cât peşti.
Nu e de mirare când se ştie că până în prezent nu mai puţin de 150 de milioane de tone de plastic poluează mările şi oceanele planetei şi că această cantitate s-ar putea dubla până în 2050. Această situaţie se datorează utilizării pe scară largă a plasticului (pungi, sticle de apă, produse de uz casnic, pahare …) care a crescut de 20 de ori în a doua jumătate a secolului XX şi ar trebui să se dubleze din nou în următorii douăzeci de ani, scrie Rador
 
Dar şi faptului că utilizarea plasticului este adesea efemeră (aproape 95% din materialele plastice sau între 80 şi 120 de miliarde de dolari sunt pierdute în fiecare an) şi că aproape 32% din ambalajele de plastic sfârşesc abandonate în natură. Pentru a creşte gradul de conştientizare al oamenilor cu privire la acest flagel, o firmă de arhitectură din New York, Studiocka, a avut o idee ingenioasă: să construiască o balenă uriaşă din 5 tone de plastic recoltat din adâncurile mărilor şi oceanelor. Instalată cu ocazia Trienalei Bruges 2018, această lucrare impresionantă, de peste 12 metri înălţime, tronează  într-o piscină din inima oraşului, chiar lângă statuia lui Van Eyck. O lucrare cu un mesaj ecologic puternic care va putea fi admirată până pe 16 septembrie 2018. 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase