Home » D:News » Nu doar maşinile devin electrice. Anul acesta, Harley-Davidson va scoate la vânzare o motocicletă electrică – VIDEO

Nu doar maşinile devin electrice. Anul acesta, Harley-Davidson va scoate la vânzare o motocicletă electrică – VIDEO

Nu doar maşinile devin electrice. Anul acesta, Harley-Davidson va scoate la vânzare o motocicletă electrică – VIDEO
Publicat: 13.01.2019
În 2014, compania Harley-Davidson a anunţat începutul Proiectului LiveWire - un concept al unei motociclete complet electrice cu o autonomie de aproape 100 de kilometri. Iniţial, s-a anunţat că nu va fi lansată până în 2021, dar progresul tehnologic al bateriilor a dus la scurtarea timpului, cu doi ani înainte de data stabilită.

Aşadar, din august, pasionaţii transportului pe două roţi pot achiziţiona un Harley complet electric. De asemenea, se poate pre-comanda pentru suma relativ mică de 29.799 de dolari, scrie Futurism.

Atinge viteza de 100 km/h în doar 3,5 secunde. Întrucât LiveWire este electrică, nu are ambreiaj sau cutie de viteze, făcând pilotarea unui astfel de vehicul foarte uşoară. Dar înseamnă şi că nu va avea zgomotul specific unei motociclete Harley. Din fericire pentru amatori, compania s-a gândit la acest aspect.

„Modelul LiveWire este proiectată să producă un nou sunet specific atunci când accelerează”, au precizat oficialii companiei. Noul sunet este mai futurist, nu cel cu care sunt obişnuiţi oamenii.

Motocicliştii pot vedea cât „combustibil” se află în baterii şi locaţia exactă prin GPS cu ajutorul unei aplicaţii pe smartphone conectată la Harley.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Motociclete zburătoare, asemănătoare cu cele din Star Wars, vor fi utilizate de poliţia din Dubai

Motocicleta zburătoare va fi pusă în vânzare de anul viitor

Tesla revoluţionează din nou piaţa auto. A lansat prima maşină electrică produsă în serie, iar preţul e mai mult decât acceptabil

O maşină electrică foarte rară, veche de 105 ani, a fost vândută la licitaţie. GALERIE FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase