Home » D:News » Bisericile fortificate din Ardeal ajung la Bruxelles

Bisericile fortificate din Ardeal ajung la Bruxelles

Bisericile fortificate din Ardeal ajung la Bruxelles
Publicat: 08.05.2008
O expozitie de fotografii romanesti intitulata "Biserici fortificate sasesti din Transilvania" a fost inaugurata, miercuri, la sediul de la Bruxelles al Parlamentului European.

Potrivit europarlamentarului PNL Ramona-Nicolae Manescu, publicul prezent la vernisaj s-a putut delecta si cu un concert de muzica medievala, sustinut de grupul romanesc Truverii. Prezent la inaugurare, liderul grupului ALDE, Graham Watson, a declarat ca mostenirea culturala regasita in patrimoniul romanesc reprezinta un ambasador extraordinar pentru Romania in spatiul european. "Am vizitat acum doi ani zona transilvaneana si intentionez sa-mi duc cat de curand si familia in vizita la celebrele biserici fortificate", a spus Watson.  "Acest dublu eveniment cultural, organizat cu ocazia Zilei Europei si in cadrul Anului European al Dialogului Intercultural, doreste sa promoveze potentialul cultural si turistic al Romaniei. Ca liberali, incercam prin orice manifestare sau demers sa promovam Romania!", a precizat Ramona-Nicolae Manescu.

Ea a mai afirmat ca zona centrala a Transilvaniei detine un bogat patrimoniu cultural si un potential turistic nevalorificat. "Fenomenul bisericilor fortificate este unic in Europa, atat prin amploarea lui, pentru ca se presupune ca au existat aproximativ 300 de biserici, cat si prin particularitatile arhitectonice. In aceste locuri cu o istorie de peste 800 de ani s-au intrepatruns, de-a lungul timpului, cultura vest-europeana adusa de saxonii colonizati, cu cea autohtona. Astazi, sapte biserici din aceasta zona se afla pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO", a adaugat Manescu. Fotografiile, realizate in 2004 de catre Asociatia Mioritics, au fost prezentate publicului in zeci de tari din Europa, sediul Parlamentului European fiind cea de-a 37-a locatie de prezentare.

Sursa: Mediafax

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase