Home » D:News » Noi forme de viata descoperite in morminte antice

Noi forme de viata descoperite in morminte antice

Noi forme de viata descoperite in morminte antice
Publicat: 25.09.2008
Asociate cu fenomenul mortii, catacombele se pot dovedi adevarate izvoare de viata, sustin cercetatorii italieni de la Universitatea din Messina. Acestia au reusit sa identifice doua bacterii total necunoscute, in peretii unuia dintre cele mai vechi cimitire subternae din Italia, anunta ScienceDaily.

Catacombele Sfantului Callistus, numite astfel dupa Papa Callistus I, se intind pe o suprafata de 15 hectare, cat aproximativ 20 de terenuri de fotbal, si reprezinta unele dintre cele mai vechi locuri funerare din intreaga Italie. Ele au fost construite la finalul secolului II e.n. si adapostesc ramasitele a peste 30 de papi si martiri ai crestinatatii.

„Bacteriile se pot dezvolta pe zidurile catacombei si pot cauza daune majore. Acesta a fost, de altfel, motivul pentru care ne-am indreptat atentia catre un astfel de loc neobisnuit. Pana in prezent am identificat 2 specii necunoscute de bacterii, pe care le-am incadrat in grupul Kribbella, bacterii implicate in distrugerile semnalate de autoritati”, declara Dr.Clara Urzi, cercetator in cadrul aceleiasi universitati italiene.

Bacteriile din grupul Kribbella sunt relativ noi pentru oamenii de stiinta, ele fiind descoperite in anul 1999. De atunci si pana in prezent, mai multe specii apartinand acestui grup au fost identificate in toate colturile lumii, din Africa de Sud pana in stravechile mine din Germania. Cele doua specii descoperit in mormintele romane au fost botezate Kribbella catacumbae si Kribbella sancticallisti.

Sursa: ScienceDailya

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase