Home » D:News » S-au descoperit adevaratele mine ale regelui Solomon

S-au descoperit adevaratele mine ale regelui Solomon

S-au descoperit adevaratele mine ale regelui Solomon
Publicat: 28.10.2008
Cea mai importanta descoperire arheologica din ultimii ani apartine cercetatorilor americani din cadrul Universitatii San Diego din California. Acestia au descoperit intr-o vale din Iordania, ramasitele unor vechi exploatari de cupru. Studiile ulterioare au demonstrat ca acestea erau chiar faimoasele mine ale regelui biblic Solomon.

Minele sunt de dimensiuni gigantice si au generat un profit imens pentru regele Solomon, faimos la vremea sa pentru bogatiile sale proverbiale. Descoperite in Iordania zilelor noastre, acestea erau situate in antichitate in cadrul teritoriului regatului evreu stapanit la acea data de regele Solomon. Minele antice se gasesc intr-o regiune desertica din sudul Marii Moarte din Iordania, intr-o zona denumita Khribat en-Nahas, denumirea in limba araba pentru “Ruinele de cupru”.
Conform Bibliei, regele Solomon a fost cel de-al treilea rege al Israelului care a domnit acum mai bine de 3 000 de ani. Fiu al regelui David, Solomon a ramas in memoria colectiva a omenirii prin intelepciunea sa, splendoarea regatului sau, precum si datorita haremul sau care numara mii de femei.
In timpul domniei sale, Solomon a acumulat o bogatie imensa din comert si minerit. O parte din banii obtinuti au fost folositi de regele evreu pentru construirea marelui templu din Ierusalim, alaturi de palatul sau personal. Arheologii si vanatorii de comori au cautat aceste mine timp de zeci de ani, animati de nuvela scriitorului victorian Rider Haggard, conform careia minele regelui Solomon ascundeau zacaminte de aur si diamante. Insa acestea contineau doar zacaminte de cupru, un metal foarte valoros la acea vreme.
Odata cu moartea lui Solomon, regatul sau a fost cucerit de faraonul egiptean Sheshonq, iar minele de cupru au intrat in paragina.

Sursa : Daily Mail

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase