Home » D:News » A inceput Fest’Asia

A inceput Fest’Asia

A inceput Fest’Asia
Publicat: 22.06.2009
Sub sloganul “A Totally Different Experience for The Eye”, intarit de un videoclip de prezentare cel putin sugestiv, Fest’Asia a revenit in peisajul cultural bucurestean cu o editie mai vie ca niciodata, intre 19 si 28 iunie, la Cinema Scala.

Ziua a patra de Fest’Asia 2009 aduce in prim plan doua lung metraje-eveniment, unul apartinand sectiunii dedicate Tailandei, iar celalalt programat in cadrul sectiunii-eveniment Trilogia.

Lunea incepe la Fest’Asia in forta, cu proiectiile unor filme multi-premiate, reluate din primele trei zile de festival: de la ora 14:30, pelicula indiana The Damned Rain / Gabhricha paus (r. Satish Manwar, 2008), unul dintre titlurile-hit la festivalurile de film din Europa in 2008; si de la 17:00 singaporezul My Magic, filmul de debut al lui Eric Khoo, selectionat in competitia Festivalului de la Cannes anul trecut.

Daca in ce priveste “The Damned Rain” putem face o recomandare bazata exclusiv pe aprecierile criticilor, pentru “My Magic” ne angajam fara rezerve intr-o promovare virulenta, intrucat pelicula si-a imprimat adanc urma pe retinele noastre. O intreaga serie de titluri cel putin interesante si savuroase se deruleaza insa pe programul generos al festivalului, proiectii pe care cu siguranta nu veti regreta sa le fi urmarit. Intre acestea se numara si pelicula "Jurnalul unei scolarite", la realizarea careia insusi dictatorul Correi de Nord Kim Jong-il a contribuit.

Cea de-a patra editie a Fest’Asia, singurul festival de film Asiatic din Europa Centrala si de Est, este organizata de Asociatia Culturala Estenest, in parteneriat cu Ogilvy Group, Festivalul International de Film Transilvania (TIFF) si Independenta Film. Va dorim vizionare placuta!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase