Prima pagină D:News

Ce s-a intamplat de fapt cu trupul lui Hitler?

12.18.2009 | ● Vizualizări: 9177
Ce s-a intamplat de fapt cu trupul lui Hitler?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ramasitele lui Adolf Hitler au fost incinerate in 1970 de catre agentii KGB sovietici si aruncate intr-un rau din Germania, ca urmare a ordinelor directe ale sefului agentiei de spionaj, a declarat in aceasta saptamana un oficial de la varful serviciilor de securitate rusesti.

Liderul Serviciului Federal de Securitate (FSB) din Rusia aconfirmat pentru prima data lantul de evenimente care au condus ladescotorosirea de trupul lui Hitler precum si persoana care aordonat operatiunea, intr-un interviu exclusiv pentru agentiaruseasca de stiri Interfax.

Generalul Vasily Khristoforov a declarat ca din fostele documentesecrete reiese ca seful KGB, Yuri Andropov, avand consimtamantulconducerii Partidului Comunist Sovietic, a ordonat o misiuneultrasecreta de distrugere a ramasitelor lui Hitler, a ramasitelorsotiei sale, Eva Braun, precum si a cadavrelor lideruluipropagandist al Germaniei Naziste Joseph Goebbels si intregii salefamilii.

Din aceleasi documente reiese ca aceasta decizie a lui Andropov afost motivata de teama KGB si a Partidului Comunist Sovietic calocul de ingropaciune al lui Hitler ar fi avut sanse sa setransforte intr-un loc de veneratie si pelerinaj pentrusustinatorii ideilor fasciste.

Operatiunea, purtand numele de cod "Arhivele", a fost coordonatade un grup de agenti special "kaghebisti", in Magdenburg, estulGermaniei, unde trupurile fuseserea ingropate in secret la 21februarie 1946, pe teritoriul unui stabiliment militar sovietic.Doua protocoale au fost derulate dupa ce operatiunea s-a consumat,in 4 aprilie 1970. Primul documenta deschiderea mormantului carecontinea ramasitele liderilor nazisti si pe cele ale familiilorlor, iar celalalt le detalia distrugerea fizica".

"Resturile au fost incinerate intr-un crematoriu in afara orasuluiShoenbeck, la 11 kilometri departare de Magdenburg, iar cenusarezultata a fost aruncata in raul Biederitz", scrie in cel de-aldoilea document, potrivit declaratiilor lui Khristoforov.

Sursa: CNN

CITESTE SI: