Prima pagină D:News

Scandal: castigatorul Wildlife Photographer of the Year a trisat

01.21.2010 | ● Vizualizări: 193
Scandal: castigatorul Wildlife Photographer of the Year a trisat     fotografie, Wildlife Photographer of the Year, trisor, lup + zoom
Galerie foto (1)

Castigatorului prestigioasei competitii fotografice internationale Wildlife Photographer of the Year i s-a retras marele premiu, dupa ce juriul a revenit asupra deciziei sale initiale si a stabilit ca magnificul lup din fotografia castigatoare este, cel mai probabil, un “model”.

In competitie au intrat 43.000 de fotografii, iar la sfarsitul lui octombrie 2009 castigatora fost desemnat fotograful Jose Luis Rodriguez.Spaniolul sustine cu inversunare ca lupul din fotografia sa nu esteun animal dresat, insa Louise Emerson, presedintele juriului a fostde alta parere. Pentru a-si sustine punctul de vedere si ademonstra impostura, doamna Emerson a facut apel la numerosifotografi specializati in animale salbatice si in lupi, precum sila o serie de dresori de prestigiu.

Mai mult de atat, Mark Carwadine, alt membru al juriului sustineca a si identificat lupul model, acesta numindu-se Ossian si fiindvedeta gradinii zoologice Canada Real, de langa Madrid. Comparandfotografii ale lui Ossian cu cele ale lupului « salbatic » al dinfotografia lui Rodriguez, expertii au cazut de acord: este acelasianimal. Fotografia descalificata a fost inlaturata din expozitiaWildlife Photographer of the Year, care are loc la Muzeul deIstorie Naturala din Londra. Datorita unui viciu de procedura inregulament, juriul nici nu poate alege alta fotografiecastigatoare.

CITESTE SI: