Prima pagină D:News

Cele mai bune nopti pentru Perseide

08.11.2010 | ● Vizualizări: 872
Cele mai bune nopti pentru Perseide     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Este unul dintre cele mai coplesitoare spectacole celeste care pot fi observate, cu ochiul liber, de pe Pamant. Iar astronomii ii anunta pe observatorii de stele ca, acolo unde va fi senin, cerul din urmatoarele doua nopti le va oferi posibilitatea celui mai grandios dus de meteori din ultimii cinci ani, fenomen cunoscut sub denumirea de Perseide.

Perseidele se afla pe bolta nocturna aproximativ de la jumatatealunii iulie, ele fiind un fenomen anual, caracteristic verii.Explicatia este aceea ca, in perioada 17 iulie - 24 august,Pamantul traverseaza o zona a orbitei sale populata de meteori desprinsi din coadacometei Swift-Tuttle, descoperita, in 1862, deastronomii Lewis Swift si Horace Tuttle. Denumirea Perseidelorderiva din numele constelatiei Perseu, locul de radiere al acestuival de "stele cazatoare".

Conform paginii de Internet a Societatii Astronomice Romane deMeteori (SARM), "in anul 2010, activitatea curentului de meteoriPerseide va fi foarte bine observata din Romania, deoarece Lunalipseste cu desavarsire de pe cer, iar maximum de activitate esteprognozat a avea loc in noaptea de 12 - 13 august, intre orele02:30 si 05:00. Meteorii se pot observa cu ochiul liber din zonelipsite de poluare luminoasa.".

Sursa: Dailymail; SARM

*

Participa la ultima etapa a concursului Stephen King - Un univershorror

Urmareste serialul videoDESCOPERA DAVINCI LEARNING!

*

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CITESTE SI: