Home » D:News » Ne vor adopta extratereştrii religiile?

Ne vor adopta extratereştrii religiile?

Ne vor adopta extratereştrii religiile?
Publicat: 07.10.2011
Tentanta întrebare a început să fie pusă la modul cel mai serios de un număr tot mai mare de oameni de ştiinţă. Între aceştia se detaşează profesorul german Christian Weidemann, un creştin fervent, care a ţinut o conferinţă fulminantă asupra posibilităţii ca fiinţele extraterestre să ne împărtăşească credinţele şi convingerile religioase.

Invitat principal al Conferinţei 100 Years Starship Symposium, care a avut loc în Orlando, Florida, profesorul Weidemann din cadrul Universităţii Ruhr-Bochum, a declanşat o nouă paradigmă afirmând că moartea şi învierea lui Iisus Hristos a avut rolul de a salva nu doar sufletele pământenilor, ci şi sufletele altor fiinţe din galaxii îndepărtate.

Întreaga Creaţie, aşa cum o definesc oamenii de ştiinţă în prezent, include circa 125 miliarde galaxii, în condiţile în care într-o singură galaxie sunt alte sute de miliarde de planete. Acest fapt creşte semnificativ posibilitatea existenţei vieţii inteligente pe alte planete. Pornind de la acestă situaţie profesorul Weidemann susţine că ar fi fost posibil ca Iisus Hristos să viziteze planetele extratereştrilor cu scopul sacrificarii pentru mântuirea lor.

Acelaşi om de ştiinţă nu exclude nici posibilitatea ca pământenii să fi fost singura specie care ar fi păcătuit, având implicita nevoie să fie salvaţi de Mântuitor.

Teoriile sale au inflamat deja mediile creştine americane, unde oamenii nu vor să accepte ipoteza unui Dumnezeu care ia mai multe forme.

Acest conflict teologic pare să se fi transformat deja într-o problemă care-i vizează mai mult pe creştini decât pe credincioşii altor religii.

Spre exemplu, hinduşii au un panteon compus din milioane de de zei, şi acceptă din start teoria lui Weidermann asupra încarnărilor multiple şi concomitente ale Lui Dumnezeu pe alte planete. De asemenea, musulmanii nu ar avea o problemă cu ideea că Dumnezeu s-ar fi încarnat pe mai multe planete, deoarece Mohamed era doar profetul lui Allah, nu o încarnare a sa.

Sursa: Daily Mail

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase