Home » Istorie » Telefonul prin care Hitler a ordonat ororile din cel de-Al Doilea Război Mondial, scos la licitaţie – Galerie Foto

Telefonul prin care Hitler a ordonat ororile din cel de-Al Doilea Război Mondial, scos la licitaţie – Galerie Foto

Publicat: 03.02.2017
Telefonul folosit de Adolf Hitler în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial va fi scos la licitaţie. Valoarea telefonului a fost estimată la peste 500.000 de dolari.

Telefonul are o importanţă istorică majoră, acesta a fost recuperat din buncărul lui Hitler din Berlin, la scurt timp după ce conducătorul s-a sinucis în aprilie 1945, conform Hepta.

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Membrii casei ,,Alexander Historical Auctions” susţin că Hitler a utilizat telefonul pentru a transmite ordinele angajaţilor din lagărele de concentrare, precum şi pentru ofiţerii care conduceau războiul din lume. 

Telefonul a fost recuperat de Brigadier Sir Ralph Rayner, cunoscut ca fiind primul soldat fără origini sovietice care a pătruns în Berlin după predarea Germaniei.  Telefonul a fost trimis de către comandantul britanic Field Marshal Bernard Montgomery către omologii săi ruşi din Berlin. După război, Rayner a adus telefonul  înapoi în Marea Britanie şi l-a ascuns într-o valiză, însă a refuzat să discute despre trofeu construit de către compania germană Siemens. 

Sursa: Hepta

Brigadier Rayner i-a lăsat fiului său moştenire telefonul, Ranul Rayner, înainte să moară în 1977. În prezent, fiul lui Rayner, un pensionar de 82 de ani, descrie obiectul ca fiind un instrument al morţii. După predarea Germaniei, Reyner a fost trimis pentru a intra în contact cu ruşii care securizau Berlinul. Acesta s-a oferit să le prezinte britanicilor buncărul pe care ruşii îl descoperiseră cu trei zile în urmă. Aflaţi în dormitorul Evei Braun din buncăr, un rus i-a oferit tatălui lui Rayner telefonul personal al Evei, dar bărbatul a refuzat, iar soldatul i-a oferit un telefon roşu, cel folosit de Hitler. Acesta s-a întors în Marea Britanie cu telefonul şi un Alsacian din porţelan. Porţelanul a fost estimat la valoarea de 35.000 de dolari. 

Telefonul va fi vândut la licitaţia realizată de către Alexander Historical Auctions pe 18 şi 19 februarie. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase