Home » Istorie » Descoperire impresionantă într-un mormânt din Franţa: O femeie a fost găsită îngropată cu inima soţului ei la câteva secole de la moartea sa

Descoperire impresionantă într-un mormânt din Franţa: O femeie a fost găsită îngropată cu inima soţului ei la câteva secole de la moartea sa

Publicat: 19.02.2017
Descoperirea dintr-un mormânt al unei franţuzoaice din secolul XVII reprezintă atât un gest romantic, cât şi un fenomen ştiinţific care nu a mai fost observat de arheologi anterior, conform unui nou studiu.

Sicriul a fost scos la suprafaţă în 2013 de către cercetătorii din cadrul National Intitutte for Prevertive Archaeological Research. 

Louise din Quengo a murit în 1656 la vârsta de 65 de ani. Datorită sicriului sigilat în care aceasta a fost amplasată, corpul său a rămas conservat, pelerina sa şi pantofii din piele fiind intacţi. În interiorul sicriului, a fost descoperită o cutie în care se afla inima soţului ei, Toussaint de Perrien, cavaler al Brefeillac, notează National Geographic.

Conform inscripţiilor de pe cutie, soţul lui Louise a murit în 1649 cu şapte ani înaintea femeii şi a fost îngropat la peste 200 de kilometri, la mânăstirea Carmelita. 

Experţii consideră că inima lui Toussaint a fost extrasă înainte ca bărbatul să fie înmormântat şi a fost sigilată în cutia sa pentru a preveni descompunerea.  În cadrul unor tomografii computerizate, experţii au observat că şi inima Louisei a fost extrasă. 

Cutia sub formă de inimă în care a fost găsit organul lui Toussaint este doar una dintre cele cinci urne descoperite în timpul excavărilor de la mânăstirea Jacobin. Celelalte patru cutii, datate între anii 1584 şi 1685, conţineau alte inimi umane care nu au fost asociate cu anumite persoane. Autorii studiului sugerează că acestea au fost mutate în timpul Revoluţiei Franceze. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase