Home » Istorie » Un MASACRU a asigurat otomanilor hegemonia în Peninsula Balcanică

Un MASACRU a asigurat otomanilor hegemonia în Peninsula Balcanică

Un MASACRU a asigurat otomanilor hegemonia în Peninsula Balcanică
Publicat: 15.04.2017
În anul 1371, doi despoţi sârbi şi-au condus armatele împotriva otomanilor.

Cei doi fraţi sârbi, Uglesha şi Vukashin, şi-au unit forţele la Chernomen pentru a lupta împotriva forţelor Imperiului Otoman, conduse de Lala Shahi, relatează War History Online.

Deşi contextul era clar favorabil sârbilor, otomanii au obţinut chiar mai mult de o victorie răsunătoare.

Se estimează că forţele combinate ale celor doi fraţi erau de 20.000 – 70.000 de soldaţi, în timp ce otomanii nu erau mai mult de 800. Totuşi, mica armată otomană era formată din războinici cu multă experienţă, pe când armata inamică era formată în mare parte din oameni simpli şi o cavalerie mică.

De asemenea, Lala Shahin era un strateg talentat. Aşadar, calitatea şi nu cantitatea a fost cea care a hotărât soarta acestei lupte.

Un factor decisiv care a dus la înfrângerea usturătoare a sârbilor a fost subestimarea adversarului. Cei doi conducători nici nu s-au obosit să trimită oameni în recunoaştere. Dar Shahin a făcut-o, observând o greşeală şi mai mare a armatei rebele: cu o noapte înainte de marea luptă, aceştia au sărbătorit victoria în avans. Îmbătaţi de „victorie” şi alcool, tabăra lor nepăzită a fost o ţintă uşoară în dimineaţa următoare.

Măcelul care a urmat a decimat armata sârbă, iar în acesta, iar cei doi fraţi şi-au pierdut viaţa. Victoria răsunătoare a însemnat o perioadă de 15 ani de ocupaţie otomană, până când forţele otomane ale lui Murad I vor fi înfrânte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

O cercetare de 30 de ani arată că un remediu pe bază de plante, utilizat frecvent şi în România, poate provoca boli extrem de grave – FOTO

Suleiman Magnificul – adevărata poveste a celui mai ilustru sultan

Ienicerii, armata de elită a Imperiului Otoman, care au devenit inaimicii publici numărul 1

În timpul războiului, grecii le-au oferit otomanilor toată muniţia lor pentru a o folosi împotriva lor. 9 dintre cele mai ciudate întâmplări din istorie

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase