Home » Istorie » Ce se află în interiorul unei mumii? Experţii au reuşit să afle secretele egiptenilor cu ajutorul tomografiilor

Ce se află în interiorul unei mumii? Experţii au reuşit să afle secretele egiptenilor cu ajutorul tomografiilor

Publicat: 26.03.2017
Timp de sute de ani oamenii şi-au conservat rămăşiţele decedaţilor prin intermediul mumificării. Procedura era deseori întâlnită în zonele cu climat arid, precum Peru sau Egipt.

În cadrul unei expoziţii a Muzeului de Istorie Naturală din Statele Unite ale Americii, vizitatorii pot vedea cum arătau 18 mumi în persoană, conform Business Insider. 

Galerie foto

vezi galeria
5 foto

Cu ajutorul tehnologiei, precum tomografiile computerizate, vizitatorii pot observa cum arată interiorul unei mumii. Vizitatorii află detalii despre vieţile mumiilor şi modul în care au arătat în timpul vieţii.  Imaginile de mai jos prezintă exponatele care pot fi văzute în cadrul expoziţiei. 

Unele grupuri din America de Sud au creat mumii înaintea egiptenilor. Practica a continuat să se dezvolte timp de sute de ani . Acum 100 de ani acest cap fals ar fi fost aşezat în partea superioară a mumiilor din cultura Chancay. 

Credit: AMNH/D. Finnin

Mumiile erau apoi amplasate în morminte comune cu alţi membri ai familiei. Ceilalţi membri aflaţi în viaţă aveau acces rapid la persoanele decedate cărora le puteau aduce apă sau mâncare.  

Tomografiile au dezvăluit ce se află în grupurile de mumii din cultura Chancay. În imaginea de mai jos se află o femeie de 20 de ani şi doi copii, unul de şase ani şi altul de doi ani. 

Credit: AMNH/D. Finnin

Mumiile peruviene erau deseori îngropate cu uneltele pe care le utilizau în timpul vieţii sau cu mâncarea şi băutura pe care o consumau. 

Cu ajutorul tomografiilor realizate, în premieră, în cadrul unei expoziţii, vizitatorii au posibilitatea să vadă ce se află în interiorul unei mumii.  Imaginile cu interiorul mumiei egiptene ,,Femeia de Aur” au dezvăluit că femeia avea 40 de ani, părul creţ şi ar fi murit din cauza tuberculozei. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase