Home » Istorie » Decoperire macabră sub o biserică medievală, lângă rezidenţa Arhiepiscopului de Cantebury . ”Este o imagine care îţi dă fiori”

Decoperire macabră sub o biserică medievală, lângă rezidenţa Arhiepiscopului de Cantebury . ”Este o imagine care îţi dă fiori”

Decoperire macabră sub o biserică medievală, lângă rezidenţa Arhiepiscopului de Cantebury . ”Este o imagine care îţi dă fiori”
Publicat: 20.04.2017
Rămăşiţele a cinci arhiepiscopi de Cantebury au fost găsite sub biserica mediavală Sfânta Maria, aflată lângă Palatul Lambeth, rezidenţa oficială din Londra a Arhiepiscopului de Cantebury.

Constructorii au descoperit din întâmplare o criptă ascunsă care conţinea 30 de coşciuge de tablă, relatează BBC.

Managerul sitului, Karl Patten, a precizat că „am descoperit numeroase coşciuge – iar unul dintre ele avea o coroană de aur deasupra”. Rămăşiţele datează din mijlocul secolului al XVII-lea.

Primul jurnalist căruia i s-a permis accesul, Harry Mount, de la The Sunday Telegraph, a rezumat experienţa spunând că „este o imagine care îţi dă fiori”.

Coşciugele nu au fost mutate, iar constructorii au montat o podea din sticlă deasupra pentru a fi văzute de vizitatori.

Dintre cele 30 de coşciuge, există persoane importante precum cinci arhiepiscopi din acea perioadă, inclusiv Richard Bancroft, care a fost în această funcţie din 1606 şi 1610. Acesta a supervizat publicarea unei noi traduceri în engleză a Bibliei (King James Bible), care a început în 1604 şi s-a terminat în 1611.

Biserica Sfânta Maria a fost construită în secolul al XI-lea şi este unul dintre cele mai preţioase situri din Londra. Conform directorului Garden Museum, Christopher Woodward, „pe parcursul secolelor biserica a adăpostit un număr semnificativ de arhiepiscopi şi pe familiile acestora”.

De asemenea, descoperirea a fost total neaşteptată, Woodward precizând că „în perioada victoriană s-au înlăturat sute sau chiar mii de astfel de cripte – nimeni nu ne-a spus să ne aşteptăm la ceva”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Sfântul Mormânt al lui Iisus Hristos a fost restaurat cu peste 3 milioane de euro. Primele imagini după lucrările care au durat nouă luni. GALERIE FOTO

Descoperire impresionantă într-un mormânt din Franţa: O femeie a fost găsită îngropată cu inima soţului ei la câteva secole de la moartea sa

Bulgarii au ceva unic în Europa. Cel mai mare mormânt comun cu ”vampiri” descoperit până în prezent

Un mormânt uriaş a fost descoperit în Grecia. Identitatea celui îngropat acolo este deocamdată misterioasă

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase