Home » Istorie » Rămăşiţe ale unor ,,giganţi” care au trăit în urmă cu 5.000 de ani descoperite în China

Rămăşiţe ale unor ,,giganţi” care au trăit în urmă cu 5.000 de ani descoperite în China

Rămăşiţe ale unor ,,giganţi” care au trăit în urmă cu 5.000 de ani descoperite în China
Publicat: 07.07.2017
Arheologii din estul Chinei au descoperit un schelet cu o înălţime bizară care datează de acum 5.000 de ani.

Conform măsurătorilor oaselor din mormânt, unii localnici din zonă ar fi avut peste 1,80 metri înălţime, informează Independent.  

Deşi pentru standardele vestice din secolul XXI această înălţime nu este neobişnuită, aparent printre celelalte persoane din acea perioadă aceştia păreau nişte giganţi. ,,Ne bazăm doar pe structura oaselor. Dacă ar fi fost o persoană vie, înălţimea sa ar fi întrecut cu siguranţă 1,90 metri,” a declarat Fang Hui, director al Universităţii Shandong. 

Un studiu realizat în 2015 a descoperit că înălţimea medie a bărbaţilor din Shandong era de 1,75 metri, în comparaţie cu media naţională de 1,72 de metri.  Confucius care s-a născut în provincia cunoscută în prezent ca Shandong avea 1,90 de metri înălţime. 

În cadrul excavărilor au fost descoperite 104 case, 205 morminte şi 20 de altare de sacrificiu. Arheologii au descoperit că bărbaţii mai înalţi erau îngropaţi în morminte mai mari, aceştia au ajuns la concluzia că făceau parte dintr-o clasă superioară a societăţii din acele vremuri. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase