Home » Istorie » Bordelurile de la Auschwitz, locul în care deţinuţii torturaţi erau ”răsplătiţi” cu partide de sex urmărite prin vizoare de ofiţerii SS. Se practica doar poziţia misionarului

Bordelurile de la Auschwitz, locul în care deţinuţii torturaţi erau ”răsplătiţi” cu partide de sex urmărite prin vizoare de ofiţerii SS. Se practica doar poziţia misionarului

Publicat: 02.01.2018
În spatele porţilor de la Auschwitz s-a aflat una dintre puţinele cunoscute orori ale naziştilor, bordelurile pentru prizonieri. Pentru a încuraja munca asiduă a deţinuţilor, Heinrich Himmler a ordonat înfiinţarea bordelurilor în toate lagărele de concentrare din Europa.

Planul straniu implementat din octombrie 1941 oferea ”bonusuri” deţinuţilor care lucrau din greu în cadrul lagărelor. Mail Online notează că deţinuţii înfometaţi şi torturaţi primeau o vizită la bordelul din lagăr dacă ajungeau la o anumită performanţă.

Prima ”Casă cu Păpuşi,” după cum era cunoscută, a fost construită în 1942, în spatele uşilor lagărului de concentrare din Austria. Au urmat cele din Revensbruk, Buchenwald, Dachau şi Flossenberg. În total, au fost construite 10 bordeluri. Printre cele mai mari erau cele din Auschwitz, bordelul poreclit ”Puff” aflat în blocul 24. Conform estimărilor, 1,1 milioane de persoane au fost ucise prin torturi oribile în cadrul lagărului de la Auschwitz.

Bărbatul însărcinat să implementeze planul a fost doctorul Siegfried Schwela. În cadrul unei întâlniri, bărbatul a oferit ofiţerilor instrucţiuni privind administrarea bordelului. Atât femeia, cât şi bărbatul trebuiau să fie ”curaţi”, femeile erau sterilizate şi doar poziţia misionarului era permisă. De asemenea, a cerut ofiţerilor SS să urmărească întregul act prin găuri de spionaj, pentru a se asigura că femeile nu petrec mai mult de 15 minute cu fiecare prizonier. Regulile erau clare, femeile germane se puteau culca doar cu bărbaţi germani, în timp ce cele slave doar cu bărbaţi slavi. Evreilor şi ruşilor le era interzisă vizita la bordel.

Sursa: Muzeul Auschwitz/ Heinrich Himmler în faţa unui bordel

Femeile care nu erau evreice erau încurajate să întreţină relaţii sexuale cu ceilalţi deţinuţi pentru a primi condiţii de trai şi hrană mai bune. Acestea trebuiau să aibă în jur de 20 de ani şi puteau avea între 6 şi 8 parteneri de la ora 20:00 la ora 22:00. Aproximativ 21 de femei prizoniere lucrau în cadrul bordelurilor de la Auschwitz care erau denumite Sonderbauten (clădiri speciale) Ultimul bordel a fost deschis în 1945, anul în care cel de-Al Doilea Război Mondial se încheia.

În general, bărbaţii erau mult prea extenuaţi fizic sau bolnavi pentru a întreţine relaţii sexuale. Iga Bunalska, din cadrul Auschwitz Study Group, a declarat că ”ofiţerii SS veneau în clădire când ajungea un transport nou şi spuneau că vor oferi o muncă mai uşoară femeilor. Femeile se oferau voluntare. Unele renunţau după ce aflau despre ce este vorba, dar majoritatea acceptau. Dacă o femeie era frumoasă şi sănătoasă, medicii o consultau şi apoi începea să muncească în bordel. Desigur, femeia nu trebuia să fie evreică”.

”Femeile primeau o cameră călduroasă, mâncare bună şi haine scumpe confiscate de la persoanele decedate în camerele de gazare.

Declaraţiile şocante ale prizonierilor au fost descoperite de Auschwitz Study Group din cadrul muzeului din Polonia. Unul dintre prizonieri, Jozef Szajna, îşi aminteşte că ”bordelurile făceau parte din modul în care ofiţerii SS doreau să chinuie deţinuţii. A fost construit pentru a umili oamenii. Era doar un alt exemplu al cinismului şi cruzimii germane.”

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase