Home » Istorie » Un castel vechi de 3.000 de ani ce a aparţinut unei civilizaţii misterioase a fost descoperit pe fundul celui mai mare lac din Turcia

Un castel vechi de 3.000 de ani ce a aparţinut unei civilizaţii misterioase a fost descoperit pe fundul celui mai mare lac din Turcia

Un castel vechi de 3.000 de ani ce a aparţinut unei civilizaţii misterioase a fost descoperit pe fundul celui mai mare lac din Turcia
Publicat: 25.11.2017
Rămăşiţele unei fortificaţii vechi de 3.000 de ani au fost descoperite pe fundul celui mai mare lac din Turcia. Scafandrii care au explorat lacul Van au realizat descoperirea a unuia dintre pereţii bine conservaţi ai castelului care ar fi fost construit de civilizaţia Urartu. De 10 ani, specialiştii analizează zona pentru a găsi fortăreaţa.

În mai multe legende locale era povestită existenţa unor ruine străvechi sub apă, iar echipa a decis să investigheze lacul Van. Mail Online notează că pe parcursul a 10 ani au realizat imagini cu diferite vietăţi şi chiar cu o navă rusească aflată în lac. 

Însă, în prezent, aceştia au descoperit ceea ce căutau, o structură de piatră conservată datorită apei alcaline din lac. Castelul şi mai multe sate au fost construite pe când nivelul apei nu era la fel de crescut. ”Mail multe civilizaţii şi-au construit aşezări în jurul lacului Van. Ei au denumit lacul > şi credeau că ascunde nenumărate mistere. Este un miracol faptul că am descoperit acest castel sub apă,” a declarat Tahsin Ceylan, fotograf subacvatic. 

Regatul Urartu se întindea în trecut în regiunea montană sud-estică a Mării Negre şi sud-vestul Mării Caspice. În prezent, regiunea se divide între Armenia, estul Turciei şi nord-vestul Iranului. Menţionat în arhivele asiriene din secolul XII î.Hr., Urartu deţinea puterea politică în Orientul Mijlociu al secolului VIII şi IX î.Hr. 

Capitala Tushpa era localizată în zona lacului Van. Majoritatea rămăşiţelor acestei aşezări se află în patru lacuri, Cildir şi Van din Turcia, Urmia, din Iran, şi Sevan din Armenia. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase