Home » Istorie » Au fost descoperite primele dovezi ale invaziei lui Iulius Caesar în Marea Britanie

Au fost descoperite primele dovezi ale invaziei lui Iulius Caesar în Marea Britanie

Au fost descoperite primele dovezi ale invaziei lui Iulius Caesar în Marea Britanie
Publicat: 01.12.2017
Prima invazie romană din Marea Britanie condusă de Iulius Caesar în 55 î.Hr. este un fapt istoric susţinut de scrierile lui Tacitus, Cicero şi însuşi Caesar.

Însă, până în prezent, arheologii nu au reuşit să descopere rămăşiţe fizice ale atacului. Conform The Telegraph, în urma excavărilor realizate în timpul construirii unei şosele în Kent a fost descoperită ceea ce pare a fi prima dovadă solidă a invaziei. 

Arheologii din cadrul Universităţii din Leicester şi Kent County Council au descoperit tranşee şi o suliţă în Ebbsfleet, un sat din districtul Thanet. Forma tranşeei este asemănătoare cu cea pe care romanii au utilizat-o pentru a se apăra în timpul bătăliei de la Alesia, Franţa. 

De asemenea, specialiştii au descoperit că golful Pegwell este singurul golf din apropierea locului în care au fost descoperite artefactele, în care ar fi putut ancora o flotă atât de numeroasă. Iar topografia locului se potriveşte cu cea descrisă de Caesar

”Caesar descrie cum navele au fost lăsate să ancoreze pe un ţărm deschis şi neted şi cum navele au fost distruse de o furtună uriaşă. Descrierea se potriveşte cu golful Pegwell, care în prezent este cel mai mare din estul comitatului Kent. Golful este suficient de mare pentru ancorarea unei flote de 800 de nave,” a declarat dr. Andrew Fitzpatrick, din cadrul Universităţii din Leicester.

.Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase