Home » Istorie » O mumie veche de un mileniu a fost descoperită în Peru. Se află într-o stare perfectă de conservare

O mumie veche de un mileniu a fost descoperită în Peru. Se află într-o stare perfectă de conservare

O mumie veche de un mileniu a fost descoperită în Peru. Se află într-o stare perfectă de conservare
Publicat: 31.05.2018
Arheologii au descoperit o mumie veche de 1.000 de ani, conservată perfect, în cadrul unui presupus sit de pelerinaj al incaşilor din Peru.

Cercetătorii împreună cu profesorul Peter Eeckhout, din cadrul Universităţii din Bruxelles, au descoperit corpul extrem de bine conservat al unei persoane în cadrul unui mormânt din Pachacamac, Peru. Conform Tech Time, sit-ul precolumbian a fost transformat de către Imperiul Incas într-o zonă de venerare a zeilor. 

În cadrul mormintelor din această zonă, cadavrul este amplasat în poziţia fetusului şi înfăşurat în fâşii de bumbac. Deseori în aceste gropi funerare se mai regăseau haine, hrană, obiecte religioase şi mici insigne din aur. 

Eeckhout şi echipa sa au petrecut nouă săptămâni pentru a excava regiunea.  ,,Descoperirile precum aceasta sunt extrem de rare, iar această mumie este într-o stare foarte bună”, afirmă Eeckhout. Corpul şi-a păstrat aceeaşi formă, încât specialiştii îl pot analiza fără să îl scoată din învelişul din bumbac. Deşi datările cu carbon-14 nu au fost realizate încă, specialiştii estimează că mumia a fost îngropată între anii 1200 şi 1000 î.Hr. 

Mumia va fi supusă diferitelor testări, inclusiv cele cu raze X, tomografii axiale, reconstrucţie 3D, în speranţa că vor descoperi mai multe detalii despre viaţa şi modul în care a murit persoana. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase