Home » Istorie » O bibliotecă publică din secolul al-II-lea a fost descoperită în Koln. Ar putea fi cea mai veche structură de acest fel din Germania

O bibliotecă publică din secolul al-II-lea a fost descoperită în Koln. Ar putea fi cea mai veche structură de acest fel din Germania

Publicat: 02.08.2018
Arheologii au identificat rămăşiţele celei mai vechi biblioteci publice din Germania. O echipă formată din specialişti ai Muzeului din Koln au descoperit iniţial pereţii anul trecut, iar anual acesta au descoperit şi inscripţii ce caracterizau existenţa unei biblioteci străvechi.

Structura masivă ar fi adăpostit 20.000 de pergamente, în perioada în care a fost utilizată, respectiv secolul al-II-lea. 

Conform Mail Online după descoperirea zidurilor, cercetătorii au observat că erau sculptate cavităţi în interiorul lor ce au dimensiuni de 80 pe 50 de centimetri. Dirk Schmitz din cadrul Muzeului din Koln a declarat că clădirea este „spectaculoasă”, iar urmele de pe pereţi indică faptul că aceasta a fost o bibliotecă străveche. 

Sursa: Muzeul din Koln 

Biblioteca era amplasată în unul dintre cele mai vechi oraşe din Germania „Colonia Claudia Ara Agrippinensium” ce a fost fondat în 50 d. Hr. Membrii muzeului doresc să conserve structura şi să lase trei dintre nişe vizibile publicului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase