Home » Istorie » Noi descoperiri arheologice confirmă existenţa templului lui Artemis, zeiţa vânătorii în mitologia greacă

Noi descoperiri arheologice confirmă existenţa templului lui Artemis, zeiţa vânătorii în mitologia greacă

Noi descoperiri arheologice confirmă existenţa templului lui Artemis, zeiţa vânătorii în mitologia greacă
Publicat: 21.08.2018
Sanctuarul pierdut al zeiţei Artemis Amarynthia a fost descoperit în 2017, după un secol de cercetări şi zece ani consecutivi de excavări realizate de arheologii de la Şcoala Elveţiană de Arheologie din Grecia. Descoperirile din acest sezon confirmă că vestigiile fac parte din importantul complex religios localizat la circa 10 kilometri de oraşul Eretria de pe Insula Euboea.

Clădirile excavate în trecut reprezintă două galerii care mărginesc templul la est şi nord şi o fântână cu semnificaţie sacră, scrie The History Blog.

Studiul de faţă s-a concentrat pe situl central al sanctuarului pentru a scoate la iveală templul antic şi altarul. Descoperirile semnificative în 2018, sunt figurinele de cuarţ şi cupru, părţi dintr-o statuie ce o ilustrau pe Artemis şi o nouă bază din sculptură ce are nume de Artemis, Apollo şi Leto.

De asemenea, arheologii au investigat şi rămăşiţele unor clădiri mai vechi ce datează din secolele X-VII î.e.n., precum o clădire alungită cu o înălţime de peste 20 de metri, datând din perioada arhaică timpurie.

Clădirea ar fi dominat peisajul de pe Amarynthos. Nu se ştie sigur pentru ce a folosit, dar cu siguranţă avea legătură cu venerarea zeiţei Artemis.

Semnificaţia religioasă a sanctuarului dedicat lui Artemis a ajuns aproape la zero în secolul I î.e.n. Descoperirile recente sugerează că a existat o reînnoire de scurtă durată a venerării în secolul al II-lea e.n.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Vestigii arhaice importante găsite în situl templului lui Apollo

Ziua în care a ars una dintre cele şapte minuni ale lumii

Templul zeitei Artemis

Noi descoperiri arheologice scot la iveală informaţii fascinante despre istoria Oraşului Interzis – FOTO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase