Home » Istorie » După 74 de ani, un nepot a descoperit rămăşiţele avionului în care bunicul său a murit în cel de-Al Doilea Război Mondial

După 74 de ani, un nepot a descoperit rămăşiţele avionului în care bunicul său a murit în cel de-Al Doilea Război Mondial

După 74 de ani, un nepot a descoperit rămăşiţele avionului în care bunicul său a murit în cel de-Al Doilea Război Mondial
Publicat: 15.10.2018
Rămăşiţele unui avion şi ale pilotului au fost descoperite într-o zonă izolată a Norvegiei, după 74 de ani de la prăbuşire.

Aeronava Helicat ar fi fost pilotată de către locotenentul Ronald Archibald Richarson din Gisborne, Noua Zeelandă. Conform WarHistoryOnline, Richardson avea 27 de ani atunci când avionul pe care îl pilota a dispărut în timpul unui raid aerian asupra unui vas de război german. 

Armata a considerat că Richardson a fost ucis în timpul bătăliei, însă acest lucru nu i-a liniştiit pe membrii familie sale. Recent, rămăşiţele avionului au fost observate pe o culme din apropiere de Alta, Norvegia. Aceştia au înregistrat un videoclip cu avionul prăbuşit pe care l-au publicat pe Youtube. Astfel, Philip, nepotul lui Richardson a văzut imaginile şi a luat legătura cu persoana care le-a publicat. 

Philip ce lucrează şi el în cadrul armatei a obţinut coordonatele locaţiei şi toate indiciile disponibile, astfel a ajuns la concluzia că avionul era cel al bunicului său. Ajuns la locul prăbuşirii, Philip a afirmat că este un „moment incredibil, emoţionant şi mişcător”. 

Avionul este plin de găuri de gloanţe, fapt ce oferă indicii cu privire la ultimele clipe ale lui Richardson. Scopul său era să scufunde nava de război Tirpitz, o manevră cheie a planului lui Churchill de oprire a Axei. Richardson făcea parte din noul Escadron Aviatic format în 1840. Pe 24 august 1944 a fost numit comandant al misiunii de atacare a vasului Tirpitz. Se pare că după ce a eliberat o bombă către vas, avionul său ar fi atins vârful unui deal, fapt ce i-a provocat prăbuşirea. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase