Home » Istorie » Bijuterii descoperite alături de mumia unui adolescente din Egiptul Antic

Bijuterii descoperite alături de mumia unui adolescente din Egiptul Antic

Publicat: 05.05.2020
Mumia a fost descoperită în apropierea unor morminte din Luxor.

Arheologii de la Consiliul Naţional de Cercetare din Spania (CSIC) au anunţat descoperirea mumiei unei adolescente din Egiptul Antic asupra căreia au fost descoperite o serie de bijuterii fine. Aceasta a trăit în timpul dinastiei a XVII-a şi a fost îngropată în jurul anului 1600 înaintea erei noastre, în mod surprinzător, deşi sarcofagul acesteia a fost descoperit de către jefuitorii de morminte acesta a rămas intact, notează The History Blog.

Oamenii de ştiinţă care au colaborat pentru a face această descoperire explică faptul că adolescenta avea 15-16 ani atunci când a murit şi că a fost aşezată într-un sarcofag realizat din trunchiul unui singur copac care a fost pictat cu pigmenţi roşii.

Credit foto: CSIC

Arheologii explică şi faptul că mumia se află într-o stare de conservare destul de proastă şi că au descoperit asupra acesteia cercei, două inele şi patru coliere aşezate în grămadă pe pieptul acesteia. Aceste coliere erau realizate din materiale scumpe, unele dintre acestea fiind folosite pentru a reprezenta diferite zeităţi. Cercetătorii sunt surprinşi de contrastul dintre bijuteriile descoperite, destul de scumpe după standardele vremii, şi simplitatea sarcofagului.

Credit foto: CSIC

În apropierea acestei mumii au fost descoperite o pereche de pantofi, care au fost coloraţi în roşu şi decoraţi cu o serie de reprezentări ale unor animale sacre: ibis, pisici, hipopotami, dar şi cu imaginile a două zeităţi, care patronau sarcina, ceea ce i-a determinat pe arheologi să concluzioneze că acestea aparţineau unei femei.

Citeşte şi:

Descoperire surprinzătoare în Egipt. 30 de sarcofage cu mumii, neatinse de jefuitorii de morminte

Un fenomen straniu afectează cele mai vechi mumii din lume

Cel mai ”vechi” pacient cu boli cardiovasculare este o mumie de 4.000 de ani

Arheologii au descoperit o mumie conservată remarcabil de bine

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase