Home » Lumea digitală » Prima aplicaţie de smartphone ce reprezintă o metodă anticoncepţională: cum a reuşit o tânără din Suedia să inventeze metoda revoluţionară

Prima aplicaţie de smartphone ce reprezintă o metodă anticoncepţională: cum a reuşit o tânără din Suedia să inventeze metoda revoluţionară

Prima aplicaţie de smartphone ce reprezintă o metodă anticoncepţională: cum a reuşit o tânără din Suedia să inventeze metoda revoluţionară
Publicat: 16.08.2017
Elina Berglund Scherwitzl, co-fondatoare a Natural Cycles, a inventat prima aplicaţie mobilă din lume care să fie catalogată drept anticoncepţional. Suedeza a început acest proiect ca pe un hobby deoarece se săturase să folosească pastilele anticoncepţionale clasice, nu voia un copil la momentul respectiv şi nu găsise o metodă contraceptivă potrivită pentru ea.

„De-a lungul cercetării am descoperit că poţi să-ţi dai seama când eşti fertilă în funcţie de temperatură, ceea ce pentru mine a fost o revelaţie”, spune Scherwitzl pentru BBC.

Ea a dezvoltat un algoritm care punea spune cu precizie exact timpul ovulaţiei, ceea ce i-a permis să vadă exact zilele în care ar avea nevoie de protecţie.

A fost încântată de rezultate şi alături de soţul ei, Raoul Scherwitzl, au înviinţat Natural Cycles, companie ce oferă această aplicaţie prin intermediul căreia femeile pot colecta datele necesare monitorizării ciclului.

Aplicaţia a fost lansată în 2014, iar în prezent are 300,000 de utilizatori, care plătesc lunar sau anual pentru acest serviciu. Femeile din UK plătesc 50 de lire pe an (include şi un termometru) pentru aplicaţie.

Conform BBC, compania a realizat vânzări de 6 milioane de dolari şi a atras investiţii de 8 milioane de dolari.

După mai multe teste medicale, în februarie 2017 aplicaţia celor doi a devenit primul dispozitiv tehnologic de pe planetă certificat pentru contracepţie.

Citeşte continuarea pe Business Magazin.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase