Home » Lumea digitală » Câinele robotic SpotMini a învăţat să deschidă uşi. ”Uşile nu îi mai pot opri, suntem în pericol”

Câinele robotic SpotMini a învăţat să deschidă uşi. ”Uşile nu îi mai pot opri, suntem în pericol”

Publicat: 15.02.2018
Boston Dynamics, o companie ce produce roboţi, a publicat recent un videoclip ce prezintă un câine robotic SpotMini ce a fost îmbunătăţit cu abilitatea de a deschide uşi.

În cadrul celor 45 de secunde ale videoclipului intitulat ”Hei prietene, mă poţi ajuta?”, un SpotMini merge în faţa unei uşi când realizează că nu o poate deschide. Conform Mail Online, la scurt timp un alt SpotMini vine şi îl salvează. Robotul îşi extinde braţul robotic pe care îl foloseşte pentru a prinde mânerul uşii. 

Apoi SpotMini poate fi văzut în timp ce ţine uşa deschisă până când prietenul său trece în cealaltă încăpere. Imaginile l-au făcut pe un utilizator să comenteze pe Youtube: ”Uşile nu îi mai pot opri, suntem în pericol.”

Se pare că Boston Dynamics a adăugat şi alte aptitudini robotului care ”poate fi amplasat într-o companie sau o locuinţă,” după cum afirmă producătorii. Cântăreşte între 25 şi 30 de kilograme şi poate apuca mânerul datorită braţului mecanisc şi a senzorului de percepţie. SpotMini este electric şi poate fi activ timp de 90 de minute după o singură reîncărcare. 

Printre alte creaţii ale companiei se numără roboţii WildCat şi Cheetah, ce pot atinge viteze record de 47 de km/h.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase