Home » Lumea digitală » Facebook şi-a cerut scuze după ce a cenzurat imaginea unui tablou de Delacroix. Ce eroare a intervenit şi cum argumentează oficialii Facebook

Facebook şi-a cerut scuze după ce a cenzurat imaginea unui tablou de Delacroix. Ce eroare a intervenit şi cum argumentează oficialii Facebook

Facebook şi-a cerut scuze după ce a cenzurat imaginea unui tablou de Delacroix. Ce eroare a intervenit şi cum argumentează oficialii Facebook
Publicat: 20.03.2018
O imagine cu tabloul "La Liberté guidant le peuple" (1830), de Eugène Delacroix, reprezentând o femeie cu sânii goi fluturând un steag francez, a fost cenzurată pe Facebook, reţeaua de socializare invocând ulterior o eroare, potrivit AFP.

„Opera «La Liberté Guidant le Peuple» îşi are perfect locul pe Facebook şi este conformă cu regulile noastre de publicitate”, a transmis Facebook într-un comunicat, duminică.

„Pentru a proteja integritatea serviciului nostru, verificăm milioane de imagini publicitare săptămânal şi, câteodată, facem greşeli. Ne cerem scuze utilizatorului vizat pentru această eroare”, se arată în acelaşi comunicat.

Regizorul Jocelyn Fiorina a folosit imaginea acestui tablou celebru pentru a-şi promova online spectacolul de teatru „Coups de feu rue Saint-Roch”, pus în scenă la Paris.

„După un sfert de oră de la debutul campaniei, Facebook a blocat difuzarea, comunicându-ne că nu putem publica imagini conţinând nuditate”, a declarat regizorul pentru AFP.

Ulterior, acesta a publicat o nouă reclamă, de data aceasta acoperind sânii femeii din tablou cu o bandă pe care era scris textul „cenzurat de Facebook”.

Regizorul a mai încercat în iunie anul trecut să folosească pictura, însă s-a lovit de aceeaşi atitudine din partea gigantului american.

„Am avut un schimb de replici cu moderatorii, care au fost inflexibili, spunând că (nuditatea, n.r.) nu este acceptabilă nici măcar într-un tablou de secol XIX”, a mai spus regizorul.

Facebook este criticată regulat pentru conţinuturile pe care le autorizează sau nu pentru difuzare, scrie Mediafax.

Pe 15 martie, justiţia franceză a respins cazul unui internaut care a dat în judecată Facebook pentru că i-a închis contul, după ce el a publicat imaginea unui celebru tablou de Gustave Courbet, „L’origine du Monde”, ce ilustrează părţile intime ale unei femei.

Instanţa a recunoscut totuşi că este vorba despre „o eroare” din partea Facebook, care îşi exercită „dreptul de a rezilia fără preaviz rezonabil” şi „fără să precizeze motivele dezactivării contului”.

Eugène Delacroix (1798 – 1863) este considerat unul dintre fondatorii mişcării romantice în pictura europeană. Artistul este cunoscut pentru tablourile de inspiraţie istorică, precum „Masacrul din Chios”, „Moartea lui Sardanapal” şi „Libertatea conducând poporul”.

De mari dimensiuni, pictura „La Liberté guidant le peuple” este inspirată de mişcările revoluţionare din Franţa, din 27, 28 şi 29 iulie 1830.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase