Home » Lumea digitală » Inteligenţa artificială poate crea un model 3D al unei persoane după ce urmăreşte videoclipuri de câteva secunde

Inteligenţa artificială poate crea un model 3D al unei persoane după ce urmăreşte videoclipuri de câteva secunde

Inteligenţa artificială poate crea un model 3D al unei persoane după ce urmăreşte videoclipuri de câteva secunde
Publicat: 24.04.2018
Inteligenţa artificială a fost utilizată pentru a crea modele 3D ale oamenilor în realitatea virtuală. Deşi anterior era necesar un echipament complet de camere pentru a capta persoana din diferite unghiuri, un nou algoritm crează modele 3D prin intermediul unor videoclipul standard înregistrate dintr-un singur unghi.

Sistemul este compus din trei etape. Conform Science Magazine iniţial analizează un videoclip de câteva secunde în care persoana se întoarce la 360 de grade şi pentru fiecare cadru creează o siluetă separată. 

În cadrul următoarei etape, inteligenţa artificială estimează forma 3D a corpului şi locaţia articulaţiilor.  În cadrul ultimei etape adaugă culoare în funcţie de culoarea părului, a hainelor şi a pielii. 

Cercetătorii au testat metoda cu diferite forme corporale, tipuri de haine şi fundaluri şi au descoperit că tehnologia are o acurateţe de aproximativ 5 milimetri. De asemenea, sistemul poate reproduce şi plieri sau încreţituri ale materialelor, însă nu poate oferi aceeaşi textură părului sau pielii. Cu ajutorul unui astfel de model, cercetătorii îţi pot schimba greutatea, postura sau hainele. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase