Home » Lumea digitală » ”Airbag-ul” pentru smartphone. Un student a creat husa ce îţi salvează ecranul telefonului atunci când îl scapi

”Airbag-ul” pentru smartphone. Un student a creat husa ce îţi salvează ecranul telefonului atunci când îl scapi

Publicat: 02.07.2018
Pentru persoanele care îşi scapă des telefonul, un student german a inventat un nou dispozitiv. O husă pentru telefon ce amortizează căderile prin intermediul unor arcuri ce seamănă cu nişte cârlige.

Philip Frenzer este student la Univeristatea Aalen din Germania şi susţine că invenţia sa poate fi considerată un airbag pentru smartphone. Conform Mail Online, fiecare colţ are câte două arcuri, însă până în prezent nu se ştie dacă husa se poate declanşa accidental. 

În cadrul unui videoclip, telefonul se balansează fără a fi lovit de podea după ce proprietarul îl scapă. După ce îl ridică, el poate introduce înapoi arcurile pentru a fi pregătite pentru următoarea cădere. Deşi momentan este doar un prototip, Frenzel a câştigat cu invenţia sa premiul din cadrul Society for Mechatronics din Germania. Husa funcţionează perfect pe suprafeţe perfect drepte, însă detaliile despre capacităţile sale pe suprafeţe curbate nu au fost prezentate.

Captură Youtube/Tech Tube

Deşi există nenumărate tipuri de carcase pentru telefon pe piaţă, de la cele ce rezistă la apă până la cele indestructibile, tânărul a decis să creeze una care conţine arcuri. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase