Home » Lumea digitală » Elon Musk crede că ar putea exista un milion de robo-taxiuri Tesla până la finalul anului

Elon Musk crede că ar putea exista un milion de robo-taxiuri Tesla până la finalul anului

Elon Musk crede că ar putea exista un milion de robo-taxiuri Tesla până la finalul anului
Publicat: 18.04.2020
Potrivit CEO-ului Tesla, Elon Musk, viitorul aparţine serviciilor de taxi cu vehicule autonome, în care doar te urci şi alegi destinaţia dorită, fără să intri efectiv în contact cu altă fiinţă umană.

Deşi contextul economic actual nu este tocmai încurajator, Musk prevede că până la finalul acestui an nu mai puţin de 1 milion de taxi-uri robotizate vor străbate străzile marilor oraşe, toate fiind vehicule electrice din gama companiei.

Noul business vine ca o extensie a serviciului ‘Full Self-driving Capability’, de mult timp promis posesorilor de vehicule Tesla. Practic, aceasta este o versiune îmbunătăţită a funcţiei Autopilot, capabilă să preia integral controlul asupra vehiculelor Tesla produse începând cu anul 2016, posesorul vehicului devenind un simplu pasager care introduce în interfaţa de navigaţie adresa la care doreşte să fie condus.

După ce această capacitate va fi activată pe deplin, printr-o simplă actualizare de software aplicată de la distanţă, maşinile Tesla nu vor mai avea efectiv nevoie de un şofer pentru a se deplasa pe drumurile publice. Elon Musk speră să ducă la îndeplinire acest plan până la sfârşitul anului 2020.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase