Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce reprezintă simbolurile de pe fundul ambalajelor de plastic? – FOTO+VIDEO

Ce reprezintă simbolurile de pe fundul ambalajelor de plastic? – FOTO+VIDEO

Publicat: 15.02.2016
Unele recipiente de plastic disponibile în comerţ sunt extrem de toxice.

Dacă privim cu atenţie ambalajele de plastic ale sticlelor de apă, putem observa că pe fundul acestora sunt gravate mai multe cifre încadrate în triunghiuri. Simbolurile nu sunt plasate acolo la întâmplare, ci ele ne atenţionează în legătură cu anumite pericole, pe care ar trebui să le cunoaştem cu toţii.

Aceste simboluri au rolul de a informa cumpărătorul cu privire la tipul de plastic din care este realizat ambalajul, dar şi cât sigur este acesta pentru sănătatea noastră. De exemplu, dacă ne încăpăţânăm să bem apă dintr-un recipient fabricat din plastic marcat cu un anumit tip de simbol, riscăm să ingerăm particule din materialul din care a fost fabricat recipientul. Acest lucru se datorează faptului că plasticul folosit la producerea celei mai mari părţi a sticlelor din comerţ este destinat reciclării şi, din acest motiv, recipientele sunt fabricate din mai multe tipuri de plastic reciclabil.

În ceea ce priveşte cifrele înscrise pe ambalajele de plastic, acestea sunt încadrate de la 1 la 7. De exemplu, cifra 3 corespunde PVC-ului (policlorură de vinil), care, în mod absolut, nu ar trebui folosit la ambalarea niciunui produs alimentar. Acesta ar trebui să fie şi cazul cifrei 6, corespunzând polistirenului, deşi ambele materiale se folosesc în mod curent  în industria alimentară.

Foto: sciencedump.com

Iată, puţin mai pe larg, câteva informaţii referitoare la simbolurile inscripţionate pe ambalajele de plastic disponibile în comerţ:

Sursa: sciencedump.com

Vă mai recomandăm şi: A fost inventat covorul din iarbă care instalat pe acoperiş generează energie electrică

                                             Stresul poate fi CONTAGIOS – acesta este rezultatul cercetătorilor americani. VIDEO

                                              5 conspiraţii din istorie care s-au dovedit a fi adevărate. Cea mai GRAVĂ a avut loc în SUA – FOTO+VIDEO

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase