Home » Maratoanele Descopera » Mari întrebări » Ce se întâmplă cu nivelul hormonal al bărbaţilor după ce devin taţi?

Ce se întâmplă cu nivelul hormonal al bărbaţilor după ce devin taţi?

Ce se întâmplă cu nivelul hormonal al bărbaţilor după ce devin taţi?
Publicat: 07.10.2018
În primul studiu de acest tip, cercetătorii Lee Gettler şi Patty Kuo de la Universitatea Notre Dame s-au concentrat pe modul în care biologia bărbaţilor este influenţată de naşterea unui copil.

Aceştia au analizat nivelurile de cortizol şi testosteron la bărbaţi în primele două zile de viaţă ale copilului, scrie Medical Xpress.

„Ce vedem în zilele speciale din jurul naşterii copilului este că hormonii taţilor – cât de mult taţii produc şi cum se schimbă nivelurile de hormoni atunci când îşi ţin în braţe copiii – sunt asociaţi cu ceea ce fac taţii două luni mai târziu. Aceste prime zile sunt esenţiale pentru stabilirea unei relaţii cu noul-născut”, a precizat Getter.

Studiul a fost publicat recent în jurnalul Hormones and Behavior şi a demonstrat că taţii al căror nivel de cortizol era ridicat atunci când şi-au ţinut în braţe copilul în ziua naşterii erau implicaţi mai mult în primele luni de viaţă ale nou-născutului.

S-a testat şi nivelul de testosteron în ziua naşterii, găsindu-se că grija taţilor nu a fost diferită în funcţie de acest nivel. Totuşi, dacă testosteronul taţilor era mai scăzut în a doua zi din viaţa copiilor, taţii au fost mai implicaţi în creştere.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Nivelul de testosteron al unui bărbat poate depinde de locul în care şi-a petrecut copilăria

Migrenele apar mai frecvent în cazul bărbaţilor cu un nivel crescut de estrogen

Adevărul despre suplimentele cu testosteron. Mituri desfiinţate de ştiinţă

De ce îşi pierd bărbaţii libidoul? Motivul descoperit de cercetători este unul surprinzător

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase