Home » Natură » Încă o dată ciorile ne uimesc cu inteligenţa lor. Pot rezolva şi puzzle-uri – VIDEO

Încă o dată ciorile ne uimesc cu inteligenţa lor. Pot rezolva şi puzzle-uri – VIDEO

Încă o dată ciorile ne uimesc cu inteligenţa lor. Pot rezolva şi puzzle-uri  – VIDEO
Publicat: 07.08.2016
La peste trei kilometri de estul Australiei se află numeroase insule numite Noua Caledonie. Terioriul francez are privelişti incredibile, dar şi multe ciori.

Ciorile din Noua Caledonie sunt printre cele mai inteligente creaturi din lumea zburătoarelor. Acestea pot rezolva puzzle-uri la fel de bine ca un copil de şapte ani, de asemenea îşi pot construi singuri uneltele şi înţeleg că atunci când o piatră este aruncată într-un pahar cu apă nivelul acesteia se va ridica.

Ciorile din Noua Caledonie sunt capabile să utilizeze unelte pentru a căra alte obiecte ,, Un subiect a utilizat un băţ pentru a transporta un obiect care era prea mare pentru a fi cărat în cioc,” a declarat autorul lucrării Ivo F. Jacobs, de la Universitatea Lund.  ,,Pe de altă parte, funcţia este neclară, pare a fi o formă de explorare sau joacă,” a dăugat el.

Exte important de menţionat că păsările utilizate în acest experiment sunt crescute în captivitate, în habitatul natural, cercetătorii nu ştiu dacă păsările vor avea acelaşi comportament. Cercetătorii trebuie să înţeleagă pentru ce îşi utilizează păsările noua abilitate. Specia este cunoscută pentru utilizarea uneltelor când caută hrană sau pentru a explora noile obiecte pe care le descoperă. 

Din familia corvidelor fac parte corbii, gaiţele şi coţofenele, acestea au fost mereu surprinse în ipostaze incredibile. Când corbii americani simt că moartea se apropie, aceştia caută semnele unui pericol. Gaiţele îşi ascund hrana în peste 200 de locuri, reamintindu-şi pe fiecare în timp ce este atentă ca nimeni să nu o vadă. Când prădătorii, precum vulturii, intră pe teritorul corvidelor, câteva dintre ele îl vor goni.

Sursa:  NYMAG

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase