Home » Maratoanele Descopera » Vikingii marii cuceritori » Pisicile au navigat împreună cu Vikingii pentru a cuceri lumea

Pisicile au navigat împreună cu Vikingii pentru a cuceri lumea

Pisicile au navigat împreună cu Vikingii pentru a cuceri lumea
Publicat: 01.10.2016
În ultimii ani, în 37% dintre casele din America există cel puţin o pisică, iar la nivel global există aproximativ 75 de milioane de pisici. Oamenii de ştiinţă au descoperit că, în trecut, ele au călătorit în jurul lumii alături de mercenari, marinari şi chiar Vikingi.

Recent, s-au prezentat rezultatele preliminare pentru cel mai mare studiu ADN. Acesta arată faptul că pisica a fost domesticită încă din Egiptul Antic, în urmă cu 15.000 de ani.

Studiul a fost prezentat, săptămâna trecută, la Simpozionul Internaţional de Arheologie Biomoleculară din Oxford, Regatul Unit, şi compară rezultatele ADN de la peste 209 de pisici ce au trăit acum 15.000 – 37.000 de ani.

Pentru această cercetare s-au luat în considerare descoperiile din 30 de situri arheologice din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Au fost făcute teste ADN pentru pisicile găsite în mormintele din Egipt, dar şi asupra descoperirilor arheologice legate de Vikingi.

A doilea val important de expansiune din istorie a fost atribuit oamenilor care călătoreau pe mare precum mercenari, marinari şi Vikingi. Conform rezultatelor, cel mai probabil pisicile au navigat alături de aceste grupuri de oameni pentru a preveni eventuale probleme cu rozătoarele.

“Nici măcar nu ştiam că au existat pisici alături de Vikingi,” a spus Pontus Skoglund, specialist în genetică la Harvard Medical School, pentru revista Nature.

Este important de notat că studiul nu este încă complet, iar rezultatele se mai pot încă schimba pe măsură ce se compară analizele, dar această perspectivă este una interesantă.

Sursa: Science Alert

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase