Home » Natură » Un fenomen straniu a adus peste 65.000 de tone de diamante într-un mic oraş din Germania

Un fenomen straniu a adus peste 65.000 de tone de diamante într-un mic oraş din Germania

Un fenomen straniu a adus peste 65.000 de tone de diamante într-un mic oraş din Germania
Publicat: 08.04.2017
În oraşul bavarez, Nordlinger există 65.300 de tone metrice de diamante microscopice pe clădirile şi împrejurimile din zonă.

Fenomenul straniu a fost creat de către un asteroid, informează Business Insider. Asteroidul a lovit regiunea în urmă cu 15 milioane de ani, lăsând în urma sa un crater de peste 14 kilometri. În urma prăbuşirii au fost descoperite reziduri de suevid, roci compuse din sticlă, diamante, cristale şi alte reziduri. 

Conform unui studiu, pietrele preţioase s-au format datorită velocităţii coliziunii dintre Pământ şi asteroid. Geologul Gisela Posges a publicat teorii privind asteroidul care a ,,adus strălucire oraşului”. ,,Credem că asteroidul era compus în mare parte din rocă cu o greutate aproximativă de trei miliarde de tone.”

Până în 1960, locuitorii au considerat că oraşul este construit pe craterul unui vulcan. Geologul Eugene Shoemaker a reuşit să descopere că forma distinctivă a terenului a fost realizată de către impactul unui asteroid. Aproximativ 10 ani mai târziu, au descoperit  că rezidurile descoperite în urma coliziunii sunt, de fapt, diamante. 

În prezent oraşul prezintă expoziţii cu diverse specimene de asteroizi şi diamente.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase