Home » Natură » O balenă a murit după ce a ingerat 80 de pungi din plastic. ”Este o problemă uriaşă”

O balenă a murit după ce a ingerat 80 de pungi din plastic. ”Este o problemă uriaşă”

O balenă a murit după ce a ingerat 80 de pungi din plastic. ”Este o problemă uriaşă”
Publicat: 05.06.2018
O balenă a murit, în sudul Thailandei, după ce a înghiţit peste 80 de pungi din plastic. Puiul de balenă pilot a fost găsit într-o stare precară în canalul aflat la graniţa cu Malaezia, susţine serviciul de administraţie locală din Thailanda.

O echipă de veterinari a „încercat să stabilizeze animalul, însă în cele din urmă acesta a murit”, afirmă echipa de specialişti. Conform The Guardian, în urma autopsiei au fost descoperite 80 de pungi din plastic cu o greutate de 8 kilograme în abdomenul balenei. 

Specialiştii au utilizat geamanduri pentru a menţine balena la suprafaţă după ce a fost observată. În timpul încercării de salvare,  animalul a vomitat cinci pungi. 

Thon Thamrongnawasawat, biolog marin din cadrul Universităţii Kasetsart, a afirmat că ingerarea pungilor  a făcut imposibilă consumarea hranei nutritive de către animal. ”Dacă ai 80 de pungi din plastic în stomac, mori”, a afirmat el. 

Thailanda este una dintre ţările cu cel mai mare consum de pungi din plastic. Thon afirmă că peste 300 de mamifere marine, inclusiv belene pilot, ţestoase de mare şi delfini mor anual în apele din Thailanda în urma ingerării plasticului. ”Este o problemă uriaşă. Utilizăm o cantitate mult prea mare de plastic”, a declarat Thon. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase