Home » Natură » Un aisberg GIGANT ameninţă locuitorii unui sat din Groenlanda- VIDEO

Un aisberg GIGANT ameninţă locuitorii unui sat din Groenlanda- VIDEO

Un aisberg GIGANT ameninţă locuitorii unui sat din Groenlanda- VIDEO
Publicat: 19.07.2018
Locuitorii unui mic sat din Groenlanda au fost evacuaţi după ce un aisberg gigant s-a apropiat de ţărm, crescând riscul de tsunami şi inundaţii.

Aisbergul ce a fost observat iniţial pe 12 iulie se află în prezent în nordul oraşului Innaarsuit. Măsoară aproximativ 200 de metri lăţime şi are o înălţime deasupra nivelului apei de 100 de metri, conform Live Science. De asemenea, blocul de gheaţă cântăreşte 12 milioane de tone. 

În imagini, aisbergul domină priveliştea oraşului Innaarsuit în care trăiesc 189 de persoane. Deşi aisbergul oferă o privelişte uimitoare, este o ameninţare pentru locuitori. Dacă blocul de gheaţă se va dezintegra, bucăţile ce vor cădea în mare pot provoca valuri uriaşe. Pe 13 iulie, 33 de persoane ce trăiau în apropierea ţărmului au fost evacuate, iar bărcile de pescuit au fost mutate pe uscat. Momentan, locuitorii aşteaptă să vadă dacă aisbergul se va dezintegra sau va fi purtat la o distanţă sigură de ţărm de către curenţi. 

Pentru locuitorii din Innaarsuit, vizitele blocurilor de gheaţă nu sunt ceva ieşit din comun, dar acesta este cel mai mare care a ajuns în zonă. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase