Home » Natură » Inovaţia care face ca viermii să fie folosiţi în zonele de război, pentru a trata răniţii

Inovaţia care face ca viermii să fie folosiţi în zonele de război, pentru a trata răniţii

Inovaţia care face ca viermii să fie folosiţi în zonele de război, pentru a trata răniţii
Publicat: 13.01.2019
Viermii pot fi scârboşi, înfricoşători sau... medicinali! Într-un nou demers de a-i vindeca pe cei răniţi în zonele de conflict, guvernul britanic trimite viermi în locuri precum Siria, Yemen sau Sudanul de Sud.

Odată ce aceste larve – care de obicei sunt de muşte – au contact cu pacientul, trec direct la treabă, menţinând rănile deschise fără bacterii prin consumarea ţesutului mort şi prin împrăştierea salivei cu proprietăţi antibacteriene, scrie Live Science.

Tratamentul, deşi poate părea macabru pentru oamenii moderni, datează din timpuri străvechi, fiind folosit, spre exemplu, de populaţiile băştinaşe din Australia pentru a curăţa rănile. De asemenea, chiar şi în Primul Război Mondial, soldaţii din tranşee îi foloseau pentru a se trata.

Acum, această terapie poate ajuta oamenii cu răni infectate. Proiectul de 250.000 de dolari îi poate ajuta astfel să-şi păstreze membrele care altfel ar fi fost amputate din cauza infecţiilor.

Oamenii care se află în mijlocul unui conflict sau a unei crize umanitare încă mor de la răni care ar putea fi vindecate uşor dacă ar fi avut acces la servicii medicale”, a precizat Penny Mordaunt, secretar de stat şi membru al Parlamentului britanic.

Metoda este astfel foarte ieftină, iar viermii pot fi crescuţi aproape oriunde. Odată ce ouăle de muşte sunt depuse, acestea vor fi sterilizate şi incubate pentru o zi sau două. Apoi, larvele vor putea fi folosite, punându-se direct pe rană sau în pungi speciale care apoi sunt înfăşurate în jurul unei răni.

Totuşi, pentru a preveni răspândirea unei boli, aceştia nu pot fi folosiţi de două ori. De aceea, larvele trebuie aruncate în recipiente clinice după fiecare utilizare. Dacă unele ar scăpa în sălbăticie, nu ar exista probleme, întrucât larvele trec prin procesul de sterilizare atunci când devin muşte.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Primul caz în istoria medicală: 14 viermi dintr-o specie care infecta vitele au fost găsiţi în ochiul unei femei

O boală înfricoşătoare cauzată de un vierme parazit se răspândeşte într-un ritm îngrijorător. ”Este ca şi cum ai avea un glonţ care se mişcă încet prin creier”

Descoperire incredibilă în stomacul unei tinere de 22 de ani. Inclusiv medicii au fost şocaţi – FOTO

FOTO. Creatura marină cu care nu doriţi să vă întâlniţi. Un vierme seamănă cu podoabele bradului de Crăciun

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase