Home » Știință » Fenomen meteorologic INCREDIBIL fotografiat de astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională

Fenomen meteorologic INCREDIBIL fotografiat de astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională

Publicat: 05.10.2016
Lumina ciudată observată deasupra Pământului este explicată de astronauţi.

După ce NASA a făcut publice imagini realizate de astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională în care se observă luminile colorate de deasuprea Pământului, au apărut discuţii deoarece zona luminoasă roşie pare că radiază dintr-o zonă mult mai extinsă de lumină albă.

Unii experţi au speculat că lumina roşie ar fi fost produsă de artificiile din timpul carnavalul din Mexic. Însă atunci când imaginile au fost comparate cu momentul în care se desfăşoară carnavalul, experţii au observat că imaginile au fost realizate cu şase luni înainte ca sărbătoarea să aibă loc. De asemenea, artificiile nu pot fi observate din spaţiu din cauza norilor.

Astronauţii de pe staţia spaţială percep imaginile într-un mod diferit, fiind influenţaţi de altitudine. Fapt ce le-a oferit oportunitatea de fotografiere a unui fenomen meteorologic extrem de rar – ,,explozia unor spini roşii” . ,,Spinii roşii sunt de fapt fulgere inversate. Sunt precum fulgerele, însă, în loc să se ducă în jos, acestea se propagă în sus,” declară astronautul Antonio Paris.

Fenomenul nu poate fi observat de pe Pământ din cauza norilor, precum şi a altitudinii la care aceştia îşi fac apariţia, de asemenea eliberarea încărcăturii electrice durează doar câteva milisecunde.

Sursa: Science Channel

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase