Home » Natură » Cel mai cald an din istorie, surprins într-un scurt VIDEO

Cel mai cald an din istorie, surprins într-un scurt VIDEO

Cel mai cald an din istorie, surprins într-un scurt VIDEO
Publicat: 21.02.2016
Ştim cu toţii că anul 2015 a fost cel mai cald an din istorie. Dar ce alte evenimente meteorologice s-au mai întâmplat în acest an?
Datorită tuturor sateliţiilor care staţionează pe orbita Pământului, avem acum posibilitatea să observăm condiţiile meteorologice non stop. 
 
Acest fapt ne dă posibilitatea să constrim o perspectivă mai largă, iar organizaţia de monitorizare meteo EUMETSAT a realizat un video cu cele mai impresionante evenimente meteorologice. 
 
Întregul clip video durează aproximativ 8 minute, ilustrând El Niño şi cele 4 uragane care au început concomitent. Filmuleţul începe în emisfera nordică înzăpezită cu trecere spre emisfera sudică toridă. 
 
În martie, soarele începe să se mişte foarte încet spre nord, dezgheţând cu încetul ce-i stă în cale. Pe la 01:50 pot fi văzute o mulţime de cicloane tropicale australiene, inclusiv Ciclonul Pam din categoria 5, care a provocat ravagii pe Vanuatu.
 
Nu poate fi ratat momentul de la minutul05:30, atunci când se poate vedea cum se formează cele 3  furtuni tropicale din linia de sus a Pacificului, care este un eveniment incredibil de rar. 
 
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase