Home » Știință » Ce a existat înainte de Big-Bang? Oamenii de ştiinţă au elucidat marele mister

Ce a existat înainte de Big-Bang? Oamenii de ştiinţă au elucidat marele mister

Ce a existat înainte de Big-Bang? Oamenii de ştiinţă au elucidat marele mister
Publicat: 18.10.2016
Ce a existat înainte de Big-Bang? Oamenii de ştiinţă au încercat să dezlege acest mister, existând o multitudine de răspunsuri, ştiinţifice sau nu. Unele dintre ele susţin, pur şi simplu, că nu a existat nimic, altele că ar fi fost doar o gaură neagră.

Însă, un grup de matematicieni din Canada şi din Egipt au analizat o teorie deja existentă şi un grup de ecuaţii pentru a descoperi ce a existat înaintea Big-Bangului.  În urma acestui studiu, aceştia au descoperit faptul că universul a trecut prin patru etape de formare. Mai mult, au reuşit să definească şi ceea ce a existat înaintea apariţiei acestuia, şi anume un alt univers, mai concret, o altă fază cosmică. Pe lângă faptul că este infinit în ceea ce priveşte dimensiunea, acesta este ciclic şi a existat întotdeauna într-unul din cele patru stagii.

Universul se extinde, iar viteza cu care acesta se extinde creşte şi ea, la rândul ei, dar această echipă de cercetători crede că modificările generate de către mecanica cuantică vor stopa, la un moment dat, această expansiune şi va trage totul înapoi, către un punct infinit, de la care universul va începe din nou să se extindă.

Studiul derulat de către aceşti cercetători este unul extrem de complex, iar pofesorul Mir Faizal a punctat principalele aspecte ale acestuia şi, potrivit celor spuse de către acesta, au integrat mecanica cuantică în cosmologie. Această metodă modifică ecuaţia cosmologiei într-un mod extrem de interesant, demonstrând faptul că universul are patru faze, iar faza prezentă a universului este doar una dintre acestea.

Înaintea Big-Bangului a mai existat o fază şi este posibil ca aceasta să poată fi studiată prin analizarea fizicii fazei prezente a universului. În ceea ce priveşte derularea acestui studiu, profesorul Mir Faizal spune că: „În modelul cosmic propus de noi, universul nu a început odată cu  Big-Bang-ul, ci a existat o fază de tranziţie către o altă fază. Acest lucru este posibil pentru că universul poate exista în patru faze diferite, precum apa există în trei faze diferite. Aşa cum putem afla care sunt proprietăţile gheţii doar prin observarea apei din care aceasta s-a format, putem afla ce a fost înaintea acestui univers doar prin studierea fizicii acestui univers.”

În modelul cosmic pe care aceşti cercetători l-au conceput, natura ciclică a universului are loc ca un rezultat al încorporării efectului cuantic într-un model cosmic al universului. Mai mult, echipa a încorporat efectul unei  lungimi minime şi a unei energii maxime şi au sfârşit prin descoperirea unei naturi ciclice.

Sursa: Physics-Astronomy

Citeşte şi:

Einstein, încă o dată confirmat: energia neagră există de-a lungul întregului Univers!

Universul, dezvaluit intr-o imagine

A fost stabilita varsta celui mai vechi eveniment cosmic observat vreodata

Cate universuri exista in multivers?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase