Home » Știință » Ce putem face dacă un asteroid este pe cale să se ciocnească cu Pământul

Ce putem face dacă un asteroid este pe cale să se ciocnească cu Pământul

Ce putem face dacă un asteroid este pe cale să se ciocnească cu Pământul
Publicat: 18.01.2017
Recent au fost observaţi asteroizi care au zburat periculos de aproape de Pământ, mulţi oameni se întreabă ce pot face în cazul unei coliziunii a unui asteroid cu Pământul.

Deşi în primă fază panica s-ar putea instala, pot fi realizate mai multe etape pentru a ne pregăti, a reacţiona şi poate a opri impactul obiectului cu Pământul. IFL Science prezintă o listă cu măsurile pe care le poţi lua dacă un asteroid este pe cale să lovească Pământul.

Primul pas. Nu te panica

Asteroizii şi cometele sunt o ameninţare pentru planeta Pământ, de aceea staţia de observare a NASA, Spaceguard a calculat poziţia şi traiectoria a peste 90% dintre asteroizii de dimensiuni care zboară în apropierea planetei noastre. Impactul cu un astfel de obiect ar putea provoca distrugeri globale şi o extincţie masivă. În prezent, niciun asteroid nu constituie un pericol pentru umanitate. 

În prezent, NASA doreşte să descopere 90% dintre asteroizii din apropierea Pământului mai mari de 140 de metri. Obiectele de dimensiuni mici nu ar constitui o problemă dacă ar ajunge în apă, dar dacă ar ajunge pe pământ ar putea crea cratere imense. Meteoritul Chelyabinsk care a căzut în Rusia în 2013 a provocat distrugeri la aproximativ 7.200 de clădiri, iar 1.491 de persoane au fost rănite. 

Pregătirea pentru ce este mai rău

Singurul obiect care se va apropia cel mai mult de Pământ este Apophis, care va atinge punctul maxim în 2029 şi în 2036. Principalul inamic al omenirii este timpul deoarece dispune de tehnologia necesară pentru schimbarea traiectoriei asteroidului. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase