Home » Știință » O fisură de peste trei kilometri, descoperită în deşertul din Arizona. Imaginile fisurii gigantice, filmate în premieră

O fisură de peste trei kilometri, descoperită în deşertul din Arizona. Imaginile fisurii gigantice, filmate în premieră

O fisură de peste trei kilometri, descoperită în deşertul din Arizona. Imaginile fisurii gigantice, filmate în premieră
Publicat: 29.01.2017
O crăpătură de peste trei kilometri a fost descoperită în deşertul din Arizona. Zona a fost descoperită cu ajutorul imaginilor înregistrate de o dronă. Fisura se întinde din zona Tator Hills până în sudul comitatului Pinal din Arizona.

Înregistrarea arată uimirea oamenilor care se uită la fisură de pe marginea ei. Este prima dată când Arizona Geological Survey utilizează o dronă pentru a filma şi analiza fisurile din zonă. Crăpătura s-a format pe parcurul lunilor martie 2013 până în decembrie 2014, experţii cred că fisura s-a mărit în urma ploilor abundente din toamna anului 2014, notează Daily Mail.  

Sursa: Daily Mail

Joe Cook, din cadrul Arizona Geological Survey(AZGS), afirmă că ultimul kilometru din partea sudică s-ar fi format din cauza unei surpări a pământului produsă în urma musonului din 2016.  Părţi ale crăpăturii există pe lângă comitatele Eloy, Cochise, La Paz, Maricopa şi Pima. 

Experţii le sugerează oamenilor să nu stea pe marginea fisurii pentru că s-ar putea surpa în orice moment.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase